1. BESLEYİCİ SEBZE KABUĞU SUYU
Sebze kabuklarını ve saplarını kullanarak ev yapımı besleyici bir stok hazırlayabilirsiniz. Bu lezzetli ve ekonomik suyla peeling de yapabilirsiniz. Meyve ve sebzelerin yanı sıra, kabukları da bol miktarda besleyici madde ve güçlü antioksidanlar içerir.
Bu karışımı hazırlamak için soğan, havuç, lahana, kereviz, patates, pırasa, soğan, sarımsak, rezene, pazı, marul, maydanoz, yeşil fasulye, kabak, biber ve patlıcan sapları, derileri ve kabuklarını kullanabilirsiniz. Ayrıca, maydanoz ve silantro gibi otların kökleri de kullanılabilir.
Kabukları temizleyip buzdolabında saklayın.
3-4 bardak soyunca, bir su kabına koyun. Ayrıca, içerisine ezik domates ve diğer sebzelerden de ekleyebilirsiniz.
Karışımı düşük ısıda 10 ila 15 dakika karıştırın.
Soğumasını bekleyin, sonra suyunu sıkın.
Bu suyu cam şişeye veya kavanoza koyarak en fazla 4 gün süreyle buzdolabında saklayabilirsiniz.
Bu suyu çorba ve güveçlerinize katabilirsiniz.