İŞLENMİŞ ET
İşlenmiş etler yüksek miktarda tuz, katkı maddesi, kimyasal madde ve koruyucu içerdiğinden en besleyici gıda grupları arasında yer almaz. Şarküteri etlerine ve konserve ürünlerini mikrodalgada ısıttığınızda ise kolestrol seviyesi yükselebilir ve bu da kalp sorunlarına yol açabilir. Jambonlarınızı ve sosislerinizi ısıtmanın en güvenli yolu ızgara veya ocağı tercih etmek olacaktır.
SU
Mikrodalgada su ısıtmak seçenekler arasında en basit ve sorunsuz olarak gözükendir. Ancak araştırmalar birçok yanık vakasının mikrodalgada ısıtılan sudan kaynaklandığını gösterdi. Mikrodalga fırındaki elektromanyetik dalgalar suyun aşırı ısınmasına neden olabilir. Bu da su moleküllerini kararsız hale getirir ve yoğun kaynamalara ve hatta patlamalara neden olabilir.
ACI BİBER
Acı biberler, özellikle gerçekten baharatlı olanlar, oldukça yanıcı olabilen yüksek düzeyde kapsaisin içerir. Kapsaisinin mikrodalganın elektromanyetik dalgalarına maruz bırakılmasıyla duman yükselmeye başlar. Mikrodalgadan çıkacak ateş ve duman ciltte tahrişe ve yanma hissine neden olabilir.