Bu meyvenin obezite, depresyon, kanser, şeker hastalığı, kalp ve damar hastalıkları üzerine faydaları olabileceğini söyleyen kaynakların olduğunu belirten Diyetisyen Gizem Gençyürek,“Ancak yapılan çalışmalar daha çok hayvan ve hücre kültürü çalışmaları olmakla birlikte insan üzerinde yapılan çalışmalar yetersizdir.
Amerika’da yapılan bir çalışmada onkoloji hastalarında kemoterapi sırasında klinikte uygulandığında ilaçların zararlı etkilerinin hafifletilmesinde yararlı olabileceği sonucuna ulaşılmıştır. Yararı konusunda henüz yeterli veri bulunmamasına karşın meyvenin güvenilirliği konusunda yapılan çalışmalarda güvenli tüketilebileceği ve herhangi bir zararlı etkisinin tespit edilmediği sonucuna varılmıştır. Yine de kronik bir rahatsızlığı olanlar tüketmeden doktoruna danışması faydalı olacaktır.” bilgisini verdi.