GASTROLAR İÇİN LEZZETLİ ALTERNATİFLER
Seyahatlerinde midesinin götürdüğü rotaları sevenler için Muğla önemli lezzetleri de bünyesinde barındırıyor. Bu lezzetler arasında ‘sündürme’ ilk akla gelenlerden birisi. Turp otu, sarımsak ve nar ekşisiyle yapılan bu yemek soğanlarla beraber kavrulan turp otlarının soğumasıyla servis edildiğinden dolayı hem göze hem mideye hitap ediyor.
Benzer şekilde, yöresel Muğla lezzetlerinden birisi olan börülce ekşilemesi de tadılmadan geçilmemesi gereken alternatiflerden birisi. Suda haşlanan börülcelerin yeşilbiber ve domates ile tatlandırılması sonrasında limon, sarımsak, zeytinyağı ve unla harmanlanmasıyla unutulmaz bir tada bürünüyor.
Meşhur Muğla lezzetlerinden ilk sıralarda gelen çökertme kebabı da seyahatine lezzet katmayı akla koyanların ilk tercihleri arasında. Patates, yoğurt ve dana etinin birleşiminden oluşan çökertme kebabı; zeytinyağı, maden suyu, karabiber, kimyon ve tercih edilen diğer baharatlarla marine edilmesi sonucunda başka bir yerde yenilemeyecek bir yemek hâlini alıyor.