Kış aylarında balkabaklı tatlılar sofraları hem renkleri hem de yoğun tatları ile lezzetlendiriyor. Balkabağını şimdiye kadar kabak tatlısı veya balkabaklı cheesecake dışında bir tatlıda denemediyseniz, şimdi onu muhallebili balkabağı pastası yaparak değerlendirmenin tam zamanı! 1 kg bal kabağı1 su bardağı şekerMuhallebisi için1 lt süt5 yemek kaşığı un1 su bardağı toz şeker1 yemek kaşığı tereyağ1 paket vanilyaTabanı için2 paket burçak bisküvi2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı 1 kg kabağı 1 su bardağı şekere bir gece öncesinden yatırın. Sabah kısık ateşte yumuşayana kadar pişirip blendırdan geçirin. Başka bir yerde de alt tabanını hazırlayın.1 paket burçak bisküviyi ufalayın.Ufalanmış bisküviyi oda sıcaklığında olan 2 yemek kaşığı tereyağı ile yoğurup pastayı koyacağınız kalıbın tabanını bisküvi ile döşeyin. Başka bir yerde muhallebiyi hazırlayın. Tereyağı ve vanilya dışındaki tüm malzemeleri tencerede kaynayıncaya kadar pişirin.Kaynadıktan 2 dakika sonra ocaktan alın.Üzerine tereyağ ile vanilyayı ilave edip tekrar karıştırın. Hazırladınız muhallebiyi sıcakken bisküvili tabanın üzerine dökün ve bir yerde soğumaya bırakın. İyice soğuduğuna emin olduktan sonra balkabağı püresini üzerine alın ve güzelce yayın. Kalıptan çıkartmadan önce bir gece dolapta bekletin. Aksi durumda dağılabilir.Servis ederken fındık, ceviz ve tarçınla süsleyebilirsiniz. Dileyenler Hindistan cevizi de kullanabilir.