Yaşlanma karşıtı kremler, kozmetik dünyasının en pahalı ürünleri olarak karşımıza çıkıyor. Ancak yaşlanma karşıtı krem kullanmak yerine, yaşlanma karşıtı besinlere yönelmek çok daha mantıklı. Bu noktada Yaşlanma karşıtı kremler kaç yaşından itibaren kullanılmalı sorusu da anlamını yitiriyor. Çünkü yaşlanma karşıtı besinleri her yaşta tüketebiliriz. En iyi kırışıklık giderici kremi bulmak yerine, yaşlanma karşıtı besinleri bol bol yemek çok daha kolay bir yöntem. İşte yaşlanma karşıtı 10 besin! Zeytinyağındaki iyi yağlar son derece yararlıdır; kalp dostu omega 3 içerir ki bu dolaşımı kuvvetlendirip, cildin pembe ve esnek olmasını sağlar. Günlük yiyeceklerine zeytinyağı ekleyenlerin %31 oranında daha az yaşlandığı tespit edildi. Bunun nedeni, gençliği artırma ve yaşlanma karşıtı süreci başlatan tekli doymamış yağ asitleridir. Hemen hemen her gün tükettiğiniz kahvenin sizi cilt kanserinden koruduğunu biliyor muydunuz? Araştırmalar düzenli olarak kahve tüketen insanların, kahve içmeyenlere kıyasla %11 daha az cilt kanseri olmasını ortaya koydu. Daha pürüzsüz bir cilt, daha sağlıklı saçlar ve güçlü kemikler için bol bol ceviz tüketmeniz tavsiye edilir. Ceviz, Omega3 yağ asitleri ve E vitamini bakımından oldukça zengindir. C vitamini, bromelain ve antioksidanlar, aknelerin önlenmesine ek olarak güneş lekelerinin kaybolmasında, yaşın ilerlemesinden kaynakları inci çizgilerin oluşmasını da önler. Bunlar da ananasta fazlasıyla mevcut. Cildinizdeki leke ve izleri yok etmek istiyorsanız yeşil çayı sık sık tüketmenizi tavsiye ediyoruz. Yeşil çay, cildinizin daha sağlıklı görünmesini sağlamakla birlikte toksinleri ciltten temizler. Uzun zamandır yaban mersininin antioksidan etkileri biliniyor. Lezzetli ve aynı zamanda besleyici bir yemiş. Yaşlanmayı yavaşlatıyor, ömrü uzattığı düşünülüyor. Beynin bilişsel ve hafıza ile ilişkili alanlarını oksidatif hasara karşı koruması nedeniyle beyin meyvesi de diyebiliriz. Aynı zamanda yaşla ilişkili hücre hasarını yavaşlatıyor. İçeriği, mavi renk veren antosiyaninlerce zengin. Hücre metabolizması sonucu açığa çıkan zararlı maddelerin hasar vermesini sınırlandırıyor. Bu sayede birçok kronik hastalığı önleyebilme özelliğine sahip. İncir, flavonoid ve polifenollerce zengindir. Bu özelliği nedeniyle güçlü antioksidan etkiye sahiptir. Oksidatif stresin olumsuz etkileriyle savaşır. Karaciğer ve beyni destekler. Bağırsak sağlığını desteklemesi önemli bir özelliğidir. Avokado meyvesi, içerdiği yoğun bileşenler nedeniyle anti-aging etkili süper besinlerin başında gelir. Fitokimyasal bileşiminin kanser ile savaşan doğal maddeler içerdiği düşünülmektedir. Sağlık ve gençlik etkileri oluşturan, damarları koruyan tekli doymamış yağ asitlerince ve antioksidanlarca zengindir. Somonun yararlı etkilerinden daha fazla faydalanabilmek için vahşi ve doğal ortamında yakalanmış somon gerçek bir değere sahip. Kültürü yapılan somonunda hiç etkisiz olduğunu söyleyemeyiz ancak yapay yemlerle beslendiklerinden sağlık ve anti-aging etkilerinin sınırlı olacağı da bir gerçek. Hatta beslendikleri yemlere göre sağlıksız da olabilirler. Somon balığı astaksantin diye adlandırılan bir süper antioksidan açısından zengindir, aynı zamanda anti-aging etkisi gösteren karotenoidce de zengindir. Astaksantin iyi kolesterol HDL’ yi arttırırken, kötü kolesterol LDL’yi azaltır. İnflamasyon denilen iltihabi yangıyı ve oksidatif stresi azaltır ayrıca bileşimindeki başka bileşenlerle de mükemmel bir anti-aging besinidir. Bu meyce C vitamini ile doludur ve C vitamini de cildinizi güneşin sebep olduğu kırışıklıklara karşı korumak için birebirdir. Nar tohumlarının suyu ellagik asit ve punicalagin içerir. İlki serbest radikallerin verdiği hasara karşı savaşan polifenol bir bileşiktir; ikincisi ise kollajeni korumak için vücudunuzun kapasitesini artırabilen bir süper besindir.