Muz ne zaman yenir?
Muzun her mevsim ve her ayda bulunması, tüketilmesi mümkündür. Fakat muzun en güzel ve tatlı olduğu aylar Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat ve Mart aylarıdır. Sıcakta yetişen muz yaz aylarında hasat dönemini bitirir ve sonrasında da tüketilmesi gerekir. Muz yetiştiriciliği Türkiye'de en fazla Anamur bölgesinde yapılır. Bunun dışında Alanya, Mersin ve Antalya bölgelerinde de Muz yetiştirilmektedir.
Muz, kış meyvesi olarak bilinmektedir ve kış aylarında tüketilmesi gerekir. Muz temel besinleri içermesi nedeniyle tüketilmesi gereken bir meyvedir. İçindeki potasyumdan kaynaklı olarak enerji verdiği bilinmektedir. Cildi güzelleştirme, mide hastalıklarını dindirme ve aynı zamanda kan basıncını düzenleme gibi etkileri mevcuttur. Aynı zamanda kalorisi az olması ve tok tutması nedeniyle de zayıflamaya yardımcı olur. Bundan dolayı muz diyetlerin en sevilen meyveleri arasındadır.