Nar ağacı nasıl yetiştirilir?
Nar ağacının dikilmesi için en uygun olan zaman sonbahar aylarının sonu ve kış aylarının başlangıcıdır. Erken ilkbaharda dikim için uygun olabilmektedir. Fidanların üzerinde bulunan zayıf sürgüler alınır ve 50 – 60 cm kadar en ve boyda açılan çukurlar içine dikilir. Kökler uzun ise mutlaka kısaltılmalıdır. Yabani otlar temizlenmeli ve fidanın çelik kısmı tamamen toprak içine girecek şekilde yerleştirilmelidir. Ardından gübre ve toprak karışımı ile çukur doldurulur. Toprak güzelce sıkıştırılır.
Birden fazla dikim yapılacaksa aralarında iki metrelik mesafeler olacak şekilde birden fazla dikim yapılabilir. Rüzgarlı ola bir bölgeye ekildiyse ağaç mutlaka bir destek çubuk ile desteklenmelidir.
Arada bir ağaç dipleri çapalanmalıdır. Nar ağacı çapa işlemini çok sever. Organik gübreler ile beslenmesi daha uygun olsa da çiftlik gübrelerinin de iyi yanmış olanı ve toprağa iyi şekilde karışanı kullanılmalıdır. Nar ağacı azotu fazlasıyla sevmektedir.
İlk yıllarda da azota çok aç olan nar ağacına 500 gram kadar saf azot vermek yeterli olur. Fakat meyve vermesinin ardından 200 ila 300 gram aralığında azot yeterli olur. Azotun üçte biri haziran ayında, üçte ikisi ise mart ayında verilmelidir.
Azottan sonra nar ağacı çok susamaktadır bu dönemde bola sulanmalı ve susuz bırakılmamalıdır. Killi, kireçli, çakıllı ve kumlu bütün topraklarda yetişebilir. Meyve verene kadar suya doymayan nar ağacı yağmurun olmadığı her zamanda su ister.