Narla yapılan 7 çeşit yemek tarifleri

Narın faydaları saymakla bitmiyor. Bu kadar faydalı bir meyveyi neden yemeklerde değerlendirmeyelim? Narla yapılan birbirinden lezzetli 7 çeşit yemek tarifi haberimizde.

1- Narlı yeşil salata tarifi
Narlı yeşil salata malzemeleri
- 1 top marul
- 1 bağ dereotu
- 1 bağ maydanoz
- 1 bağ taze nane
- 1 bağ semiz otu
- 8-10 adet minik turp
- 3 adet havuç
- 2-3 adet salatalık
- 5-6 adet kiraz domates
- 1 adet nar
Sos İçin :
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 limon suyu
- tuz
Narlı yeşil salata yapılışı
Tüm yeşillikleri yıkayıp sebze kurutucuda kurutun. Geniş bir salata kasesine sırayla hepsini yerleştirin. En üstüne nar tanelerini yerleştirin. Bu sekil de servis edene kadar bekletin. Servis etmeden hemen önce üzerine sıvıyağ, limon suyu ve tuz karışımını dökün.

2- Maş fasulyeli piyaz tarifi
Maş fasulyeli piyaz malzemeleri
- 2 su bardağı maş fasulyesi
- Yeteri kadar su
- 1 demet taze soğan
- 3-4 dal taze sarımsak
- 1 demet maydanoz
- 2 adet kırmızı biber
- 2 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 3 adet portakalın suyu
- 1 adet narın temizlenmiş taneleri
Maş fasulyeli piyaz yapılışı
Maş fasulyesini tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip, fasulye yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzüp derin bir kaseye aktarın. Ayrı bir yerde kıyılmış soğan, taze sarımsak ve maydanozu karıştırın. Üzerine kıyılmış kırmızı biber, tuz, 2 çorba kaşığı nar ekşisi, pul biber, sumak ve portakal suyunu ilave edin. Elinizle iyice ezerek karıştırın. Bu karışımı maş fasulyesinin üzerine ekleyip karıştırın. Servis tabaklarına pay edin. Üzerine nar taneleri koyup servis yapın.

3- Nar salatası tarifi
Nar salatası malzemeleri
- 2 adet nar
- 3 adet orta boy domates
- 5 adet çarliston biber
- 2 adet kıyılmış soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- 6-8 dal nane
- Tuz
Nar salatası yapılışı
Narı ayıklayın ve bir kenara alın. Küp şeklinde doğranmış domates, biber, soğan ve kıyılmış maydanozu derin bir kaba alın. Sumak, nar ekşisi, kıyılmış nane ve tuz ekleyip, karıştırın. En üste nar taneleri serpin ve servis yapın.

4- Narlı cevizli tavuk tarifi
Narlı cevizli tavuk malzemeleri
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kilo tavuk but baget (8-10 adet)
- 1 iri soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 küçük pancar
- 1.5 şu bardağı ceviz (dövülmüş)
- 2 su bardağı nar suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Tuz, karabiber
- 1 çubuk tarçın
- 1-2 çekirdek kakule (isteğe bağlı)
Süslemek için
- Nar taneleri, maydanoz
Narlı cevizli tavuk yapılışı
Altı kalın bir tencerede 2 yemek kaşığı yağı kızdırın ve tuz-karabiber ektiğiniz tavukların her iki tarafını, bir kaç partide tencerede kızartın. Bir tabağa koyup kenara alın.
Aynı tencereye kalan iki kaşık zeytinyağını koyup, doğranmış soğanları sararıncaya kadar kavurun. Pancarları ekleyip bir kaç dakika daha kavurmaya devam edin. Dövülmüş cevizi, kullanıyorsanız tarçın ve kaküle çekirdeklerini ve sarımsağı ekleyip cevizler hafif kavrulana kadar karıştırmaya devam edin (2-3 dakika). Nar suyu ve nar ekşisini ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 10 dakika pancarlar hafif yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin.
Tencerenin kapağını açıp, tavukları ekleyin. Kapak açık şekilde, ara sıra tavukları çevirerek yaklaşık 45 dakika pişirin. Tavukları sosuyla birlikte bir servis tabağına alıp üzerini nar taneleri ve maydanozla süsleyin.

5- Narlı beze pasta tarifi
Narlı beze pasta malzemeleri
- 4 büyük yumurta akı
- 225 gram pudra şekeri
- 2 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı balsamik sirke
Dolgu kreması için:
- 2 poşet krem şanti
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı ceviz
Üzeri için:
- 1 nar
Narlı beze pasta yapılışı
Bir kapta yumurta beyazını katılaşıncaya kadar çırpın. Pudra şekerinin de her seferde 1 yemek kaşığı kadarını yavaşa yavaş yumurtaya ilave edin. Şeker bittiğinde çırpma işlemini de bitirin. Çok fazla çırpılırsa yumurta kesilebilir bu yüzden katı ve parlak bir görünümde ve kabı ters çevirdiğinizde karışım dökülmüyorsa kıvamı tutmuş demektir. Yavaşça mısır nişastası ve sirkeyi ekleyip, iyice karıştırın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, üzerine çemberli kek kalıbının yalnızca çemberini koyun. Yağlı kağıdı çemberin iç kısmına geçirip kenarlarını kaplamasını sağlayın. Hazırlanan karışımı döküp, çemberin kenarlarından yukarıya çıkacak şekilde kaşıkla yayın. Ortasına krema koyulacağı için boşluk bırakın.
140 derecede yaklaşık 1 saat 15 dakika kadar fırının kapağını açmadan pişirin. Kabuk bağlayıp çatlamaya başlayınca, parmağınızı batırdığınızda içi biraz daha yumuşak olmalı. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Krem şantiyi soğuk sütle çırpıp, içine ceviz ve çikolata parçalarını ekleyip karıştırın. Kremayı bezenin içine doldurup, üzerine nar taneleri serpiştirin.

6- Narlı irmik pastası tarifi
Narlı irmik pastası malzemeleri
1. kat için:
- 2 adet nar
- 13 çorba kaşığı nar suyu
- 1 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı irmik
- 3 çorba kaşığı toz şeker
2. ve 3. kat için:
- 1 litre süt
- 7 çorba kaşığı irmik
- 7 çorba kaşığı toz şeker
- 140 gram çikolata
- 26 cm'lik kelepçeli kalıp
Narlı irmik pastası yapılışı
Kalıbın içine narları ayıklayıp yerleştirin. Bir tencereye nar suyunu, sütü, irmiği ve toz şekeri alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın. 3- 4 dakika sürekli karıştırarak ılınmasını sağlayın. Muhallebi iyice ılındığında narların üzerine dökün.
2. ve 3. katlar için bir tencerenin içinde sütü, irmiği, toz şekeri karıştırın. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve yarısını 2. kat olarak kalıba boşaltın.
Tencerede kalan muhallebiye çikolatayı ilave edip yeniden ocağa alın. Eriyene kadar karıştırın. Eridiğinde ocaktan alın ve 3. kat olarak kalıba boşaltın. Buzdolabında soğuttuktan sonra geniş bir servis tabağına ters çevirerek servis yapın.

7- Narlı sufle tarifi
Narlı sufle malzemeleri
- 2 adet nar
- 2 adet yumurtanın akı
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı krema
- 2 çorba kaşığı un
Narlı sufle yapılışı
Narları ikiye bölün. İçlerini çıkarıp, daha sonra kullanılmak üzere kenara alın. Ayrı bir yerde yumurta aklarını çırpın. Toz şeker ekleyip karıştırın. Başka bir kapta krema ile unu karıştırıp, yumurtalı karışıma ilave edin. Tanelenmiş nar ekleyip, nar kabuklarının içlerine pay edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra sıcak olarak servis yapın.