Ne öksürük ne de balgam bırakıyor! Köh köh öksürüğü şıp diye kesiyor...

Aniden bastıran soğuklar sonrasında zayıflayan bağışıklık sistemlerimiz, hastalıklara ve virüslere davetiye çıkarıyor. Bağışıklık güçlendirmenin yolları sıklıkla araştırılanlar arasında yer alıyor. Bağışıklığı güçlendirmenin yanı sıra özellikle son günlerde artan köh köh öksürük vakalarından kurtulmak için bu özel tarifi kullanmak yeterli oluyor. İşte hızlı ve kolay şekilde öksürükten kurtulmanızı sağlayacak, balgamı bitiren o tarif...

Öksürük ve balgam, insanın yaşam kalitesini büyük ölçüde düşürüyor oluşuyla gribin en rahatsız edici etkileri arasında yer alıyor. Soğukların bastırması ile birlikte ortaya çıkan grip, nezle ve bronşit vakaları, balgamlı ve uzun süreli öksürüklere neden olabiliyor. Hızlı bir şekilde öksürükten kurtulmak ve balgamı söktürmek için pek çok ilaç, kür ve tarif deneniyor. Her yandan bir ses çıksa da öksürüğün en büyük düşmanı o karışım oluyor. İşte tek kaşığı öksürüğü şıp diye kesen karışım... www.posta.com.tr

ÖKSÜRÜĞÜN VE BALGAMIN DÜŞMANI: KARABİBER-BAL
Gıcığı kesen, balgamı etkili şekilde söktürmeyi sağlayan ve öksürüğü yumuşatan karabiber-bal karışımı ile kısa sürede hastalığı yenmek mümkün oluyor. Bu tarifi yapmak için;
- 1 çay kaşığı karabiber,
- 2 tatlı kaşığı bal,
- 1 su bardağı kaynamış ılımış su kullanılıyor.

Balı ve karabiberi macun kıvamına getirip ılımış su içerisine alarak tüketmek, birkaç gün içerisinde kronik öksürüğünüzden kurtulmanızı mümkün kılıyor.

SOĞAN SUYU
1 bütün soğanın suyunu sıkarak tüketmek, vücuttaki tüm enfeksiyonları ve toksinleri atmayı sağlıyor. Düzenli tüketim ile birlikte soğan suyu sayesinde bağışıklığı güçlendirmek ve hastalıklara karşı koruma sağlamak da mümkün oluyor.

SİYAH TURP-BAL
Öksürüğün düşmanları sayıldığında ilk sıralarda gelen siyah turp ve bal karışımı da şıp diye etki eden tarifler arasında yer alıyor. Bu karışımı yapmak için siyah turpu iyice yıkayıp baş kısmını kapak gibi kesmek gerekiyor. Sonrasında kesilen kısmı atıp turpun içini oymak yeterli oluyor. Oyulan turp içerisine bal koyup ilk başta kesilen kısmı kapak olarak kullanarak hazırlanan tarif, 1 gece bekletildikten sonra tüketime hazır hâle geliyor.

ÜZÜM PEKMEZİ
Doğanın şifalı kolları arasında güvende hissetmek istiyorsanız üzüm pekmezi de tüketebilirsiniz. Bu besin, öksürüğü yumuşatan ve balgam söktürme etkisi sayesinde öne çıkıyor. Günde 1 kaşık yenen üzüm pekmezi ile uzun vadede çelik gibi bağışıklık sistemine de sahip olunabiliyor.

MEYAN KÖKÜ
Demlenen meyan kökü, balgamdan tek seferde ve hızla kurtulmanızı sağlıyor. Öksürüğe karşı oldukça etkili olan bu bitki sayesinde balgamdan kurtularak öksürüğe son verilebiliyor.

EV YAPIMI ÖKSÜRÜK ŞURUBU TARİFİ
Özellikle çocuklara kış ayında takviyede bulunmak önem taşıyor. Bağışıklığı çabuk düşen çocukların, yaşlıların, kronik hastaların bağışıklığını güçlendirmek için ev yapımı öksürük şurubunu yapmak yeterli oluyor. Bu şurup sayesinde mucizevi bir şekilde hastalıklardan kimyasallara maruz kalmadan kurtulmak mümkün oluyor. İşte doğanın hediyelerini bir araya toplayarak hazırlanan ev yapımı öksürük şurubu tarifi!

Malzemeler
- 5 yemek kaşığı süzme bal,
- 2 diş sarımsak,
- 1 kaşık tarçın,
- 1 adet soğan,
- 1 tatlı kaşığı zencefil,
- 2 adet karanfil,
- 1 tam limon suyu,
1.5 su bardağı kaynar su.

Bu karışımı hazırlamak için öncelikle soğan ve sarımsakları küçük küçük doğrayın. Sonrasında 2 su bardağı kaynar su içerisine atarak beklemeye alın.
Sarımsak ve soğanı beklettikten sonra tanelerini bırakarak özlerini alın ve bir kavanoz içerisine dökün.

Bal, limon suyu, tarçın, karanfil ve zencefili karıştırıp macun hâline getirin ve soğan-sarımsak özünün içerisine ekleyerek çalkalayın.
Öksürük şurubunu sabah-akşam tok karna 1 yemek kaşığı olarak tüketin ve öksürükten kurtulun.