MasterChef All Star'da bu akşam takım oyununda nohutlu kuzu işkembe yapıldı. Sakatat yemeklerinden biri de nohutlu kuzu işkembeydi. Nohutlu kuzu işkembe, sulu yemek gibi yapılır. Yumuşak ve lezzetli nohutlu kuzu işkembe yapmak istiyorsanız püf noktaları ile pratik tarifi haberimizde. Peki, nohutlu kuzu işkembe nasıl yapılır? İşte 19 Ekim MasterChef 2023 nohutlu kuzu işkembe tarifi, gerekli malzemeler… Nohutlu kuzu işkembe malzemeler1 kg dana işkembe2 diş sarımsak2 su bardağı haşlanmış nohut1 soğan1 yemek kaşığı biber salçası1 yemek kaşığı domates salçası3 yemek kaşığı zeytinyağı4.5 su bardağı suTuzTane kara biberKırmızı pulbiberMaydanoz İşkembeyi yıkayıp küp doğrayın. 1 diş sarımsak ve tane karabiberlerle birlikte tencereye alın. Üzerine su ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçaları ekleyip 2 dakika daha kavurun.İşkembeleri haşlama suyu ile soğanlara ekleyin ve 10 dakika pişirin.Nohut, tuz ve karabiberi ilave edin ve 10 dakika daha pişirin. Yemeği servis tabağına alın. Üzerine pul biber serpiştirip maydanoz ile süsleyerek servis yapın.