Nusret Dünya Kupası'ndaki hareketleri nedeniyle U.S. Open Cup tarafından yasaklandı

Restoran zincirleri sahibi Nusret Gökçe, 2022 Dünya Kupası finalinin ardından sahaya girmiş ve ilginç hareketleriyle tepki çekmişti. Nusret'in hareketlerinin sonuçları oldu ve ABD'deki bir futbol organizasyonu olan U.S. Open Cup, Nusret'in "yasaklı liste"ye alındığını açıkladı.

2022 Dünya Kupası'nın kazananı Arjantin ve Lionel Messi olurken, kaybedeni ise Fransa ve Nusret Gökçe oldu.
Nusret, final sonrası sahaya girip Arjantinli oyuncuların sevincine ortak olmaya çalışmış ve özellikle Messi'den gördüğü tavırla itibar kaybı yaşamıştı.

Messi ile fotoğraf çektirebilmek için yıldız ismi uzun süre kolundan çekiştiren, Arjantinli oyuncuların şaşkın bakışları arasında kupayı kaldıran ve Dünya Kupası'na şaplak atan Nusret, tepki çekmişti.

Görevliler ve oyuncular hariç kimsenin sahaya alınmadığı turnuvada törene nasıl girdiği merak edilen Nusret için genel kanı "orada işi olmadığı" yönünde.
Nusret'in Katar'daki restoranları nedeniyle nüfuzunu kullandığı ve boynundaki mor akredite kartını "bir şekilde" aldığı tahmin ediliyor.

Daha önce Fenerbahçe'nin Euroleague şampiyonluğunda da sahaya girmeye yeltenip ortamı geren Nusret'e yasak geldi. U.S. Open Cup, "Salt Bae, 2023 Open Cup finalinden bu vesileyle men edilmiştir" açıklamasını yaptı.
U.S. Open Cup, Amerika Birleşik Devletleri'nde tek maçlı eliminasyon sistemli futbol organizasyonu olmasının yanı sıra ülkenin en eski futbol turnuvası olması özelliğine sahip.
Salt Bae is hereby banned from the 2023 @opencup Final
— U.S. Open Cup (@opencup) December 20, 2022