Öksürüğü şıp diye kesen Lokman Hekim tarifi: Göğsü pamuk gibi yapıyor, 1 kaşık bal ile karıştırmak yetiyor

Kışın gelişi, inatçı ve bir türlü geçmek bilmeyen hastalıkları ve öksürükleri de beraberinde getiriyor. Lokman Hekim'in yüzyılları aşmış öyle bir tarifi var ki yiyen öksürük ve hastalık nedir bilmiyor! Üstelik hepimizin evinde bulunan o besini sadece 1 kaşık bal ile karıştırmak da yetiyor. İşte namı tüm dünyayı sarmış, öksürüğe karşı en büyük kalkan o doğal tarif...

Lokman Hekim, tıp dünyasına olan katkıları ile bilinen, yüzyılları aşmış namı ve tarifleri ile yaşayan önemli bir bilim insanı olarak anılıyor. Şu soğuk ve hastalıkların pik noktaya ulaştığı kış günlerinde Lokman Hekim'in öyle bir tarifi var ki yiyen anında şifa buluyor. İşte Lokman Hekim'in bal ile karıştırıp kaşık kaşık yiyin dediği, öksürüğü anında kesen o tarif! www.posta.com.tr

Lokman Hekim, vermiş olduğu tariflerin etkileri ile de adından sık sık söz ettiren önemli isimlerimiz arasında yer alıyor. Özellikle alternatif tıpta sık sık tariflerinden faydalanılan Lokman Hekim, bal ile karıştırılan tere tohumunun her derde deva olacağının garantisini veriyor.

Öksürüğü anında kesen bu karışım sayesinde, ister kuru olsun ister balgamlı her türlü öksürük derdinden kurtulmak mümkün oluyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren ve doğal bir antiseptik olarak bilinmekte olan bal, mikropların vücuttan hızla uzaklaştırılmasını sağlıyor.

A VE C VİTAMİNİ ZENGİNİ
Tere tohumu, özellikle içerisinde yer alan A ve C vitamini değerleri ile dikkat çekiyor. Viral hastalıklardan korunmak için sık sık alınması gerekli görülen bu vitaminleri içerisinde bol bol bulunduran tere tohumu, bal ile karıştırılarak tüketildiğinde etkisi en az 5 katına çıkıyor.

ÖKSÜRÜĞÜ ANINDA KESEN TARİF NASIL YAPILIR?
Lokman Hekim tarafından reçetesi verilen bal ve tere tohumu kürü, soğuk kış koşullarında bağışıklığın güçlenmesini destekliyor. Evde kolaylıkla hazırlanabilen o karışım için yalnızca aşağıdaki malzemelere ihtiyaç duyuluyor:
- 1 yemek kaşığı tere tohumu
- 1 yemek kaşığı bal
- Yarım limon suyu

- Karışımı yapmak için ilk olarak tere tohumunu temizlemek ve bol su ile yıkayıp süzmek gerekiyor. Sonrasında kurulanan tere tohumunu bir kase içerisine almak ve öğüterek asıl toz formuna getirmek önem taşıyor. Bu noktada havandan veya değirmen işlevi gören pratik aletlerden yararlanılabiliyor.
- Tere tohumu toz formuna geldikten sonra üzerine bal ve limon suyunu eklemek yeterli oluyor. İyice karıştırılarak macun formuna getirilen karışımdan 1 çay kaşığı kadar tüketilebiliyor. Özellikle sabahları aç karnına yahut gece yatmadan önce tüketilen bu karışım sayesinde kışı hastalıksız atlatmak mümkün oluyor.
- Karışımı tazeliğini koruması adına kapalı ve kapaklı bir kap içerisinde, serin ve güneş ışığı almayan bir yerde muhafaza etmek gerekiyor.

Herhangi bir alerjen durumda ya da kronik öksürüklerde muhakkak bir uzman görüşü almak da önem taşıyor. Hamilelerin, aşırı yaşlıların, kronik hastalığa sahip bireylerin ve çocukların bu karışımı tüketmeden önce bir profesyonele danışması da önem taşıyan noktalar arasında yer alıyor.

FARKLI BİR TARİF ARAYANLARA...
Tere tohumu ve bal karışımını tercih etmeyip farklı bir karışım arayanlar için ise uzmanlar aşağıdaki tarife işaret ediyor:
Malzemeler:
- 1 yemek kaşığı bal,
- 1 yemek kaşığı zencefil,
- 1 çay kaşığı toz karabiber,
- Yarım limon,
- 1 çay kaşığı toz tarçın.

Yapılışı:
Zencefili iyice ezip püre formuna getirdikten sonra üzerine toz ürünleri ve limon suyunu ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Sonrasında elde ettiğiniz karışımı kapalı bir kap içerisinde, serin ve güneş ışığından uzak bir alanda muhafaza edin. Gün içerisinde öğünlerden önce 2 tatlı kaşığı olacak şekilde karışımı düzenli olarak tüketin. Bu sayede hızla ciğerlerinizdeki baskının azaldığını ve öksürüğünüzün hafifleyip tamamen yok olduğunu görebilirsiniz.

Alerjen durumlarda, hamilelik, kronik hastalık, yaşlılık ve çocukluk dönemlerinde ise muhakkak bir profesyonel onayı alarak karışımı kullanmanız tavsiye edilmektedir.