Ana yemek öncesi veya 5 çayında ikram edilen ordövr tabağı çok tercih edilen bir ikramlık. İşte ordövr tabağı tarifleri... SICAK ÇEŞİTLERÇeşitli patates kızartmalarıPatates köfteleriKüçük et çeşitleriKroketlerPanelerÇin böreği, sigara böreği gibi küçük börek çeşitleriSıcak kanepelerKüçük tostlarSıcak sosis, salam, sucuk, tavuk ve et sotelerVolovanlarKüçük kebaplarPeynirli sufleRavioli ve lazanya SOĞUK ÇEŞİTLERSalatalarZeytinyağlılarKarides çeşitleriSoğuk kanepelerFüme etler ve balıklarPeynir çeşitleriMidye çeşitleriPatelerDolma çeşitleriTaramalarHavyarMezelerSoğuk karides ve ıstakozSoğuk kokteyllerORDÖVR TABAĞINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLEROrdövr tabağında görsellik çok önemlidir. Bu yüzden hem mide, hem de göz zevkine hitap eden yiyecekler bir araya getirilmelidir.Ordövr tabağı servise yakın bir zamanda hazırlanmalı, bayatlamaması için üstü mutlaka kapatılmalıdır.Karışık ordövr tabağı yapılacaksa her çeşitten azar azar eklenmelidir.Menüde çorba varsa; Çorbadan önce soğuk ordövr, çorbadan sonra sıcak ordövr tabağı sunulmalıdır.Sunumu güzelleştirmek için büyük kaşıklar kullanabilirsiniz.Ordövr tabağına peynirli kabak rulo, bruschetta, acılı karides tempura, peynir ve somon rulo gibi farklı atıştırmalıklar ekleyebilirsiniz.Yemek sıralanışı; Soğuk ordövrler, çorbalar, sıcak ordövrler, balıklar, ana yemekler ve antreler şeklinde olmalıdır.