Osman Müftüoğlu öneriyor! Kabuklarıyla yiyin, demiri zirve yaptırıyor!
Dr. Osman Müftüoğlu kabak çekirdeğinin kabuklarıyla beraber tüketilmesini öneriyor. Her gün bir avuç kabak çekirdeği tüketmenin faydaları bir hayli fazla. Kabak çekirdeğini tüketirken aşırıya kaçarsanız sivilce yapar, kilo aldırır ve bazı sağlık sorunlarına sebep olabilir.
Günümüzde sağlıklı beslenme ve doğal yollarla sağlık koruma önemli bir odak noktası haline geldiğinden, kabak çekirdeği gibi doğal gıdaların sağlık üzerindeki olumlu etkileri üzerine yapılan araştırmalar da artıyor. Kabak çekirdeğinin bu faydaları, onu sağlıklı yaşam tarzı ve dengeli beslenme programlarının önemli bir parçası haline getiriyor.
Sağlık bilincinin giderek arttığı günümüzde, kabak çekirdeğinin sunduğu bu değerlerin ve faydalarının keşfi, insanların sağlıklı beslenme tercihlerinde daha sık tercih edilen bir atıştırmalık olmasını sağlayabilir.
Demir eksikliği birçok kişinin sorunu. Özellikle yorgunluk, bitkinlik, halsizlik şikâyetiyle gidenler demir eksikliği olduğunu öğreniyor. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu demir için kabak çekirdeği tüketimini öneriyor. Peki, kabak çekirdeği nasıl tüketilmeli?
Sosyal medyada takipçileri için sağlık bilgisi içeren videolar paylaşan Osman Müftüoğlu, tohumların, çekirdeklerin şifa deposu olduğunu belirtiyor.
AYÇEKİRDEĞİNDEN DAHA FAYDALI
Susamda, karpuzda, keten tohumunda, kabak ve ayçiçeği çekirdeğinde çekirdeğin önemli olduğunu belirten Müftüoğlu, şunları söyledi:
"Hepsi çok faydalı ama kabak çekirdeği içerisindeki magnezyum yükü, demir yükü, kabak çekirdeği içerisindeki serotonin ve melatonin üreten, yani uyku ve mutluluk hormonu üreten triptofan hammaddesi yükü nedeniyle ayçiçeği çekirdeğinden biraz daha yüklü bir çekirdek türü."
DEMİR İÇİN KABAK ÇEKİRDEĞİNİ BÖYLE TÜKETİN
Akşamları atıştırmalık için kabak çekirdeğine öncelik verilmesini tavsiye eden Müftüoğlu, kabak çekirdeğini şu şekilde tüketmeyi tavsiye ediyor:
"Hatta midenizde bir sorun yoksa benim gibi kabak çekirdeğinin kabuğunu açmadan yiyin. Kabak çekirdeğinin kabuğu demir deposudur. Bitkisel demir açısından muazzam zengin bir kaynaktır."