Osman Müftüoğlu öneriyor! Kabuklarıyla yiyin, demiri zirve yaptırıyor!
Son zamanlarda yapılan araştırmalar, kabak çekirdeğinin sağlığa olan faydalarını gözler önüne seriyor. Hem lezzetli bir atıştırmalık olarak tüketilen hem de çeşitli yemeklerde kullanılan kabak çekirdeği, besleyici değeri ve sağlık açısından sunduğu avantajlarla dikkat çekiyor.

"Hepsi çok faydalı ama kabak çekirdeği içerisindeki magnezyum yükü, demir yükü, kabak çekirdeği içerisindeki serotonin ve melatonin üreten, yani uyku ve mutluluk hormonu üreten triptofan hammaddesi yükü nedeniyle ayçiçeği çekirdeğinden biraz daha yüklü bir çekirdek türü."

DEMİR İÇİN KABAK ÇEKİRDEĞİNİ BÖYLE TÜKETİN�
Akşamları atıştırmalık için kabak çekirdeğine öncelik verilmesini tavsiye eden Müftüoğlu, kabak çekirdeğini şu şekilde tüketmeyi tavsiye ediyor:

"Hatta midenizde bir sorun yoksa benim gibi kabak çekirdeğinin kabuğunu açmadan yiyin. Kabak çekirdeğinin kabuğu demir deposudur. Bitkisel demir açısından muazzam zengin bir kaynaktır."