PANCARIN FAYDALARI
5. BEYİN SAĞLIĞINI GELİŞTİRİR
Pancardaki nitratlar, kan damarlarının genişlemesini teşvik ediyor ve böylece beyne giden kan akışını artırarak beyin fonksiyonlarını iyileştirmeyi destekliyor. Araştırmalara göre pancarın özellikle karar verme ve çalışma belleği gibi üst düzey düşünme ile ilişkili bir alan olan beynin ön lobuna giden kan akışını iyileştirdiği ortaya çıkmış.
6. KANSERE KARŞI KORUR
Pancar betain, kaempferol, ferulik asit, rutin ve kafeik asit gibi anti-kanser özelliklere sahip bileşikler içermektedir. Düzenli olarak pancar tüketmek kanser gelişme riskini azaltabilir.
7. DAHA KOLAY KİLO VERMENİZİ SAĞLAR
Pancar, düşük kalori ve yüksek lif içeriğine sahip bir kök sebze. Pancardaki zengin lif içeriği sindirim sağlığını destekliyor, tokluk hissini artırarak genel kalori alımını azaltmaya yardımcı oluyor ve buna bağlı olarak da kilo kaybını kolaylaştırıyor.
PANCARI NASIL TÜKETELİM?
Pancarın yararlarından faydalanmak için sizler için şahane bir pancar salatası tarifi verelim istedik. İşte malzeme listesi ve adım adım kırmızı pancar salatası yapılışı.
KIRMIZI PANCAR SALATASI MALZEMELERİ
- 5 adet orta boy pancar
- 2 kahve fincanı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Kırmızı pancar salatası yapılışı
KIRMIZI PANCAR SALATASI TARİFİ
- Pancarları soyup yıkayın.
- 2 fincan sirke, bir kaşık tuz ve bir tatlı kaşığı şeker kattığınız bol suda pişinceye kadar haşlayın.
- Sudan çıkarıp soğumadan dilimleyin.
- Soğuyunca suyundan bir miktar alın.
- 1 fincan sirkeye 5 sarımsağı ezerek karıştırın.
- Salatanın içine döküp karıştırarak servis yapın.