MALZEMELERİ1 su bardağı şeker1.5 su bardağı un2 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı kakao1 paket vanilin1 litre süt150 gr Hindistan cevizi2 paket krem şanti -150 gram400 ml süt YAPILIŞITarife başlarken ilk başta 150 gr Hindistan cevizini tepsiye boşaltarak eşit şekilde dağıtın. Sultan sarmasının muhallebisi için 1 su bardağı toz şekeri tencerenize ekleyin. Daha sonra 1.5 su bardağı unu boşaltın.Hemen arkasından 3 yemek kaşığı kakao ekleyip homojen şekilde karıştırın. Karıştırma işlemi bittikten sonra 1 Litre sütü tencerenize boşaltın ve bir çırpıcı yardımıyla topaklaşma olmadan devamlı olacak şekilde katılaşana kadar karıştırın. Kaynama noktasına geldikten sonra muhallebiye 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyip eritin. Son olarak 1 paket vanilini ekleyin ve tekrar çırpıcı yardımıyla karıştırın. Muhallebi hazır.Ocaktan aldığınız muhallebiyi Hindistan cevizinin üstüne ekleyin. Bir ıspatula yardımıyla muhallebiyi düzleştirin. Daha sonra 1 saat dolapta dinlenmeye bırakın.Sultan sarmasının son katmanı için 2 paket krem şantiyi 400 ml süt ile mikser yardımıyla düşük ayarda katılaşana kadar karıştırın. Buzdolabında soğuyan muhallebinin üzerine son olarak krem şantiyi ekleyin ve tekrar ıspatula yardımıyla düzleştirin. Bir bıçak yardımıyla dilimlere ayırın rulo şeklini alacak şekilde sarın daha sonra ceviz, antep fıstığı ya da fındık ile süsleyerek servis edin. MALZEMELERİ200 gram tereyağı 200 gram esmer şeker 150 gram toz şeker 2 adet yumurta 2,5 su bardağı un 1 paket vanilya 1/2 tatlı kaşığı karbonatÜzeri için:2 paket damla çikolata 1 tablet kalıp sütlü çikolata1 tutam kaya tuzu YAPILIŞIİlk başta 200 gram tereyağını bir tavada düşük ısıda eritin ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.Hemen arkasından 200 gram esmer şeker ve 150 gram toz şekeri birleştiriyoruz. Oda sıcaklığına gelen tereyağı, şekerin içerisine ekleyerek mikser yardımıyla macun kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Arkasından karıştırma kabının içerisine 2 adet yumurtayı ekledikten sonra kıvam akışkan olana kadar tekrar karıştırıyoruz. 2,5 su bardağı unu, vanilya ve bir tutam karbonatı ile ayrı bir kapta harmanlayın. Elde ettiğiniz unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice karıştırın. Son olarak hamura 2 paket damla çikolata ekleyin. Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra streç filmle üstünü kapatıp buzdolabında soğuyup kendini toplaması için 20 dakika dinlendirin.Dinlenen hamuru orta boy dondurma kaşığı yardımı ile fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.Daha sonra 1 kalıp sütlü çikolatayı bıçak yardımı ile kesip kurabiyelerin üzerine yerleştirin. Kurabiyelerin üstlerine bir tutam kaya tuzu eklemeyi de unutmayın. Sıra geldi pişirmeye, kurabiyeleri 160 derece önceden ısıtılmış fırının en alt rafına koyup 20 dakika pişirin. Kurabiyeler fırından çıkartıktan sonra tepside 20 dakika dinlendirin ve servis edin. MALZEMELERİ1 litre süt, 3 yemek kaşığı tepeleme un, 1 paket vanilin, 1 su bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 kutu sıvı krema (200 ml.), 1 paket bebe bisküvisi, Mevsim meyveleri (Çilek, muz, kivi...) YAPILIŞIUn, nişasta, vanilya, toz şeker, ve sütü ekleyin.Yumurtanın sarılarını bir kaba ayırın ve yumurtayı karışıma ekleyin.İyice muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra içine tereyağı ekleyin ve hızlıca karıştırın.Biraz ılıdıktan sonra krema ekleyin. Bisküvileri rondodan geçirin.Magnoliayı servis edeceğiniz bardaklara çilekleri yerleştirin sonra 2 kaşık rondodan geçirilmiş bisküvileri bardaklara ekleyin.Üzerine muhallebiyi dökün ve üzerine bisküvi ile süsleyin. En üste de opsiyonel olarak ister çilek ister muz veya çikolatalarla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun! MALZEMELERİ6 adet yumurta beyazı 1 su bardağı toz şeker3 çay kaşığı nişasta 1 çay kaşığı sirkePavlova kreması için malzemeler;1 paket krema1 yemek kaşığı pudra şekeriPavlova süslemek için malzemeler:400 gr çilekBeyaz çikolata YAPILIŞIÖncelikle 6 adet yumurta beyazını kabımıza alıyoruz ve kıvam alana kadar orta ayarda mikser yardımıyla karıştırıyoruz. Daha sonra 2 su bardağı şekeri yavaş yavaş ekleyip orta ayarda çırpmaya başlıyoruz.Şekeri tamamen ekledikten sonra mikserin hızını maksimuma alabilirsiniz. Şekerler tamamen eriyip karışımımız iyice köpük kıvamını alınca 3 çay kaşığı nişasta ve 1 çay kaşığı sirke ekleyip tekrar yüksek ayarda çırpıyoruz. Karıştırma kabını ters çevirdiğimizde karışım dökülmüyorsa kıvamı olmuş demektir.Daha sonra fırın tepsimize yağlı kağıdımızı seriyoruz. Tüm karışımı yağlı kağıdın ortasına alıyoruz ve benim yaptığım gibi hafifçe yayıyoruz. Ortasına malzeme koyacağımız için hafif çukur yapıyoruz. Daha sonra yemek kaşığının tersi ile balerin eteği görüntüsü veriyoruz.Şekil verdiğimiz karışımımızı 150 derece önceden ısıtılmış fırına koyup derecesini 120'ye düşürüyoruz.1 saat boyunca pişirdikten sonra fırının içinden çıkarmadan fırın kapağını kaşıkla aralayıp ekstra 1 saat dinlendiriyoruz.Dinlenme işleminden sonra pavlova tabanımız hazır!Artık kremamızı hazırlayabiliriz. Krema için 1 su bardağı hazır kremayı derin bir kaba alıyoruz ve kıvam alana kadar mikser ile karıştırıyoruz. Bazı kremalar geç kıvam alabilir. pes etmek yok! Kremamıza ekstra bir şeker eklemedim çünkü hazırladığımız tabana yeterince şeker ekledik. Benimki gibi kıvam alana kadar karıştırmaya devam etmelisiniz!Kremamızı bezemizin ortasına koyup güzelce yayıyoruz.Şimdi sıra geldi süslemeye. Ben çilek kullandım ancak siz dilediğiniz meyve ile süsleyebilirsiniz.Kestiğim çilekleri gelişigüzel bir şekilde kremanın üzerine ekliyorum. Daha sonra beyaz çikolata parçalarını da ekliyorum. Dilerseniz sütlü çikolata da ekleyebilirsiniz.Ben en üstüne pembe renkli pudra şekeri ekledim, dilerseniz beyaz pudra şekeri eklemeyebilirsiniz.Tüm süsleme sizin yaratıcılığınıza kalmış! MALZEMELERİ200 gram pudra şekeri4 yemek kaşığı kakao 3 adet yumurta beyazı 100 gram damla çikolata YAPILIŞIİlk olarak derin bir kaba 200 gram pudra şekeri ekleyin.Daha sonra 4 yemek kaşığı kakao ekleyip iyice karıştırın. Karışıma, 3 adet yumurta beyazını ekleyip çırpma teli ile homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.Son olarak 100 gram damla çikolata ekleyip bir kez daha karıştırın.Yağlı kağıt serili bir cam tepsiye karışımı dökün. 170 derece fırında 20 dakika pişirmeye bırakın. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin. Servis ederken küp küp dilimleyip üzerine süt dökebilirsiniz.