Evde kıymanız yoksa veya kırmızı et tüketmeyi sevmiyorsanız patates köftesi tarifi tam size göre bir lezzet. İşte, patates köftesi tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası... Patates köftesi malzemeler2 orta boy patates1 adet orta boy soğan1 tatlı kaşığı domates salçası1 avuç kadar maydanoz1 adet yumurtaYarım su bardağı galeta unu 1 su bardağı kaşar1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı kırmızı pul biber1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı kimyonYarım çay kaşığı naneKızartmak için;1 çay bardağı sıvı yağ Patatesler ikiye kesilip haşlanır. Kabuklarını asla soymayın. Yarım saat haşlamak için yeterlidir.Çatalı batırabiliyorsanız patates hazır demektir. Patatesler haşlanırken maydanozu, soğanı ince ince doğrayın.Haşlanan patatesleri önce soğuk su dolu olan bir kaba alın sonrasında kabuklarını soyun. Soğuk suya alırsanız kabukları daha iyi soyulur.Haşlanan patatesleri yoğurma kabında ezin. Üzerine salçayı, soğanı, maydanozu, yumurtayı, baharatlarını ve tuzunu ekleyin. Biraz karıştırıp, yoğurun ardından galeta unu ve kaşarı da ekleyin.Nazikçe yoğurun 5 dakika yoğurma yeterli fazla yoğurmayın.Eli sıvı yağa batırarak köfte şekli verin ve kızgın yağda pişirin. Piştikten sonra kağıt havluya koyarak biraz yağını alabiliriz.