PATATESLİ POĞAÇA TARİFİ
Patatesli poğaça malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta
- 100 gram margarin
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
İç malzeme
- 3 haşlanmış patates
- 1 su bardağı ufalanmış otlu peynir
Üzeri için
- 1 su bardağı susam
- 2 yumurtanın sarısı
PATATESLİ POĞAÇA YAPILIŞI
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Kabartma tozunu ilave edip harmanlayın.
Unun ortasını havuz gibi açıp 1 yumurta, oda ısısında yumuşatılmış margarin, sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika bekletin.
İç malzeme için, patatesleri soyun. Dilimleyip geniş bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip haşlayın.
Tencereyi ocaktan alıp patatesleri ezin. Peyniri ilave ederek iyice karıştırın.
3. Hamuru eşit büyüklükte bezelere ayırın. Bezeleri unlanmış tezgaha alıp elinizle şekil vererek çay tabağı büyüklüğünde açın.
Ortalarına patatesli harcı ekleyip top şekli verin. Poğaçaları önce yumurta sarısına sonra da susama bulayın.
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.