KAN ŞEKERİN KONTROLÜNÜ SAĞLIYOR
Yer elması kan şekeri seviyenizi iyileştirebilir. Yapılan araştırmalar sonucunda yer elması ve yer elması özü verilen insan ve hayvanlarda açlık kan şekeri ve hemoglobinde düşüş yaşandı. Uzun süreli kan şekerinde de kontrol sağlar. Yer elması içerisinde dirençli nişasta vardır. Dirençli nişasta, sindirilmeden bağırsaklarınızdan geçer. Bu nişasta türü, iştah azalmasının yanı sıra iyileştirilmiş kan şekeri seviyeleri ve insülin duyarlılığı da dahil olmak üzere çeşitli sağlık yararlarıyla bağlantılıdır.
SİNDİRİM SİSTEMİNE İYİ GELİYOR
Araştırmalar, patateslerdeki dirençli nişastanın, yiyecekleri parçalamaya ve bağırsaklarınızdaki iyi bakteri sayısını artırmaya yardımcı olan sindirim enzimlerini artırabileceğini gösteriyor.
KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜYOR
Bir çalışmada, 30 gün boyunca günde 390 gram yam yiyen kadınların kan kolesterol seviyelerinde %6'lık bir düşüş görüldü.
KANSIZLIĞI ÖNLÜYOR
Yer elması içinde bulunan yüksek oranda demir kansızlığı da önlemektedir. Yiyeceğiniz bir porsiyon yer elmasından yaklaşık olarak 13 mg demir alabilirsiniz
VÜCUT DİRENCİNİ ARTIRIYOR
İçerdiği C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini destekler ve vücut direncini artırır. Bunun yanında B vitamini bakımından da zengin olan yer elması hafıza ve beyin gelişimini de destekler. KABIZLIĞI GİDERİYOR Yer elması, lifli yapısı sayesinde sindirim sistemimizin çalışmasını hızlandırarak tuvalete çıkmayı kolaylaştırır. Bu sayede kabızlığı ve hatta basur şikayetlerini azaltır.