Pazarda ve manavda görüp de ara sıra aldığınız veya hiç umursamadan yanından geçtiğiniz kuzu kulağını hatırladınız mı? Salatalara ve kahvaltı sofralarında sade olarak tüketmek üzere alıp lezzetine vardığımız bu ekşi ot, bazılarımızın hayatında duymadığı bir bitki. Oysa mevsimi geldiğinde manavlarda ve pazarlarda ona sıkça rastlıyoruz. Peki seveni hatta bileni az olan bu bitkinin yani kuzukulağının faydaları neler?Sadece sevdiğiniz için tükettiğiniz kuzukulağının faydalarını duyunca siz de çok şaşıracaksınız... Görünüm olarak ıspanak roka ya da pazıya benzetebileceğiniz kuzukulağı rokadan büyük, pazıdan küçük ve ekşi tadıyla da onlardan ayrılıyor. Kuzukulağını sevenler onu genelde çiğ şekilde tüketse de kuzukulağının da çoğu ot gibi yemeği yapılıyor. Daha çok cacık gibi yoğurtlu kuzukulağı salatası olarak tüketilse de, kuzukulağı çorbalara da kullanılıyor. Hatta sarmasını yapanlar bile var. Ancak şifa için tüketmek isteyenler genellikle kuzukulağını kaynatıp suyunu içmeyi tercih ediyor. Siz de her sabah bir bardak kuzukulağı suyu içerek güne zinde başlayabilirsiniz. Kuzukulağı böbrekleri daha etkin çalıştırması sebebiyle idrar söktürücü özellikler taşır. Bağırsakların yumuşamasını sağlar ve sindirimin yavaşlamasından kaynaklanan kabızlık problemini yok eder. Bilindiği üzere C vitamini portakaldan çok yeşil sebzelerde bulunabiliyor. Kuzu kulağı da onlardan biri. C vitamini bakımından oldukça zengin bir sebze olan kuzukulağı Bu özelliği sayesinde C vitamini eksikliğinden kaynaklı olarak gelişen iskorbüt hastalığının oluşmasına engel olur. Oluşan hastalığı ise tedavi eder.