Üzümü muhafaza etmek için öncelikle yıkamadan buzdolabında saklamak, ideal koşullar arasında bulunuyor. Bunun yanı sıra sapının koparılıp koparılmaması, hijyen süreci ve hava almasıyla ilgili koşullar da önem taşıyor. İşte tüm detaylar… Üzümleri, temiz bir şekilde muhafaza etmek istiyor olabilirsiniz. Fakat bu meyveyi yıkayarak saklamak, bozulma sürecini hızlandırıyor. Üzümleri yıkamak, yüzeyinde bulunan doğal koruma sistemini yok ediyor. Bundan dolayı buzdolabına koymadan önce sudan geçirme işlemini iptal etmeniz gerekiyor. Bunun yerine yemeye başlamadan hemen önce yıkayabilirsiniz. Üzümün bozulma sürecini hızlandıran etkenlerden biri, dalını koparmak oluyor. Üzümün sapı, su kaybını önleyerek meyveyi dış etkenlerden koruyor. Bu sebepten dolayı buzdolabında muhafaza etmek istediğiniz bu lezzetli gıdayı saplarından ayırmadan saklamanız gerekiyor. Pazardan ya da marketten alınan üzümlerin bazı salkımlarında çürükler olabiliyor. Buzdolabına koymadan önce mutlaka bu çürükleri ayıklamalısınız. Çürük kısımlar, sağlam meyvelerle temas ettiği zaman bozulma sürecini daha da hızlı hale getirebiliyor. Meyveleri yemeden önce hijyeninden emin olmak büyük bir önem taşıyor. Bu detay, vücut sağlığı için oldukça önemli. Bu sebepten dolayı üzümü tüketmeden önce mutlaka karbonatlı suyla yıkayın. Bu sayede hem üzümdeki mikropları temizlemiş olursunuz hem de meyvenin tüketim ömrünü uzatabilirsiniz. Aldığınız meyveleri, kuru ve soğuk ortamda saklayarak çürüme süresiniz uzatabilirsiniz. Buzdolabının sebzelik bölümü, bunun için doğru bir seçim oluyor. Çünkü bu bölüm, kuru ve soğuk ortam için oldukça uygun. Gıdaların kısa sürede çürümesini engellemek için genel olarak hava almamasını sağlamak gerekiyor. Fakat üzüm için bu durum tam tersi. Meyveyi hava alan kaplarda saklamak, üzümün nefes almasını sağlıyor. Aynı zamanda fazla nemi dışarıya atarak çürüme sürecinin daha yavaş olmasına yardımcı oluyor. Her besinin çürüme süresi ve muhafaza koşulları birbirinden farklıdır. Bundan dolayı üzümü buzdolabına koyduğunuz zaman diğer gıdalarla direkt olarak temas etmesini engellemeniz gerekiyor. Tüm bu kriterleri yerine getirerek üzümü lezzetli bir şekilde tüketmeye devam edebilirsiniz. Afiyet olsun!