Sağlık açısından oldukça faydalı olan çileği daha uzun süre saklayabilmek için ufak birkaç pratik yöntem uygulamanız gerekir. Aldıktan bir gün sonra çileğin bozulmasını istemiyorsanız bu yöntem tam size göre. Yaz mevsiminin sevilen meyvesi çileği korumak için birçok farklı yöntem denenebilir. İşte çileğin hızlı çürümesini önleyen yöntem. Çilekler dışarı çok daha çabuk çürürler. Buzdolabında saklamak ise ömrünü uzatmak için çok daha doğru bir tercihtir. Ancak bazı durumlarda dolapta beklettiğiniz çilek de bozulmaya başlayabilir. Bunu önlemek için yapmanız gereken bir püf nokta mevcut. Yeni aldığınız çileklerin çürümesini önlemek için üzerine bir kağıt havlu serin ve kabın kapağını kapatın. Bu yöntemde çilekleri yıkamadan buzdolabına koymanız gerekiyor. Aynı zamanda saklarken tek katman olduğundan emin olmalısınız. Böylece üst üste gelerek ezilme, çürüme gibi sorunlara neden olmaz. Çilekleri bakteri ve mikroplardan arındırarak çürüme sorununu bir nebze de olsa engelleyebilirsiniz. Sirke kullanarak üzerindeki bakteri ve mantarları temizlemeye çalışın. Bu sayede çilekler çok daha uzun ömürlü olabilecektir. 3 bardak soğuk suyun içine 1 yemek kaşığı sirke eklerseniz bakteri ve mantarlardan arındırmış olursunuz. Çilekleri hazırladığınız karışımın içinde bir süre bekletin. Oldukça kumlu bir yapıya sahip olan çillek, içerisindeki bakterileri de suya bırakacaktır. Sonrasında iyice durulayarak temizleyebilirsiniz. Yıkadığınız ve temizlediğiniz çilekleri kağıt havlu ile kurulayarak buzdolabında saklayabilirsiniz. Ancak uzun vadeli kullanım gerektiriyorsa dondurucuya atmak da mümkündür. Temizlenen ve kurulanan çilekleri dilimlenmiş halde dondurucuda saklayabilirsiniz. Eğer aralarında çürümüş veya küflenmiş çilekler varsa, hemen hasarlı çileği çöpe atın. Aksi takdirde, diğer çileklerinde hızla bozulmasına neden olabilir. Bu yöntemleri uygulayarak, çileklerinizi daha uzun süre taze tutabilir.