- PEKMEZİN BOZULDUĞUNU NASIL ANLARIZ?
Pekmezin bozulduğunu anlamanın tek yolu değil birden çok yolu vardır. Evre evre olan bu yolların hepsi farklı şekillerde ortaya çıkar. Bozulma ilk etapta kavanozdaki pekmezin köpüklenmesiyle ortaya çıkar.
Eğer pekmezi sıcak veya nemli ortamda saklıyorsanız bir süre sonra üzerinde köpüklenmeler olması kaçınılmazdır. Genellikle açık kahverengi veya sarı renkte olan bu köpük kavanozda bulunan pekmezin tüm üstünü kaplayacak şekilde oluşur. Bu şekilde oluşan köpükler tehlikelidir ve fark edildiği anda gereği yapılmalıdır.
Bu köpükler bakteri üreterek pekmezin bozulmasına neden olur. Eğer zaman içinde fark edilmezse bakterilenme durumu artar ve pekmezin rengi daha da koyulaşmaya başlar.
Pekmezin bozulduğunu kavanoza bir kaşık batırıp çıkarttığınızda açık kahverengi bir tabakanın kaşığın üstünde kaldığını gördüğünüzde anlarsınız. Bu renk çok koyu bir kahverengi hatta siyaha dönük bir renktir.