2- PİRİNCİ YIKAMAMAK
Pirinçleri yıkamanın en önemli faydalarından biri endüstriyel öğütme işlemleri sırasında kalan kimyasalların gitmesini sağlamaktır. Ayrıca pirinci ayıkladıktan sonra kalan bazı istenmeyen malzemeleri de yıkayarak giderebilirsiniz.
Yeteri kadar yıkadığınızdan emin olmak için pirinçleri bir süzgece koyduktan sonra ılık suya tutun ve altından akan su berrak oluncaya dek akıtma işlemine devam edin, bu şekilde fazla nişastayı da uzaklaştırmış olursunuz.
3- OCAK ATEŞİNİ DOĞRU AYARLAMAMAK
Tencereyi koyduğunuz ocak demirleri bol miktarda ısı depolar. Eğer ocağı çok yakacak olursanız, pilavın üstündeki su kaynamaya başladıktan hemen sonra ocağı kıssanız bile demirin tuttuğu ısıyla kaynama durumu bir süre daha devam edecektir. Bu yüzden mümkün olduğunca kısık ateşte kaynatmaya çalışın.