Görüntüsü ayrı ve lezzeti apayrı olan pofuduk pasta tarifi, tahmin edilenden çok daha kolay yapılıyor. Peki, pofuduk pasta nasıl yapılır? Kimsenin karşı koyamayacağı pofuduk pasta tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası... Pofuduk pasta malzemelerHamuru için:4 adet yumurta sarısı1/2 su bardağı pudra şekeri200 gram oda sıcaklığında tereyağı3 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1 yemek kaşığı kakaoMereng karışımı için:4 adet yumurta akı1/2 çay kaşığı tuz1 su bardağı toz şeker2 yemek kaşığı buğday nişastasıAra katı için:1 su bardağı kayısı reçeliPOFUDUK PASTA YAPILIŞIYumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını dikkatli bir şekilde ayırın. Yumurta sarılarını derin bir karıştırma kabına alın.Pudra şekeri ilavesiyle çırpmaya başlayın. Oda sıcaklığında tereyağı, kabartma tozu, vanilya ve un ilavesiyle karıştırma işlemini sürdürün.Kıvam alan hamuru iki küçük bir büyük olmak üzere üç eşit parçaya bölün. Küçük hamurlardan birisini kakao ilavesiyle karıştırıp diğer küçük hamurla birlikte donması için buzdolabına kaldırın.Büyük hamuru yağlı kağıt üzerinde kelepçeli kek kalıbının tabanı kadar açıp yerleştirin.Mereng karışımı için; ayrı bir kaba aldığınız yumurta beyazlarını tuz ilavesiyle köpürene kadar çırpmaya başlayın.İki partide eklediğiniz toz şeker ve buğday nişastası ilavesiyle katı bir kıvam alana kadar karıştırma işlemini sürdürün.Pasta tabanı üzerine kayısı reçelini yayıp kakaolu hamuru üzerine rendeleyin. Çırpılmış mereng karışımı ve rendelenmiş beyaz hamuru ekleyin.Önceden ısıtılmış 160 derecede 45 dakika kadar pişirin.Bu süre sonunda oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz pastayı dilimledikten sonra arzuya göre pudra şekeri ilavesiyle servis edin.