İŞTE PROBİYOTİK ZENGİNİ BESİNLER
Yoğurt , sağlığınızı iyileştirebilecek dost bakteriler olan en iyi probiyotik kaynaklarından biridir. Ancak, tüm yoğurtların canlı probiyotik içermediğini unutmayın. Bazı durumlarda, canlı bakteriler işleme sırasında öldürülmüştür.
Bu nedenle aktif veya canlı kültürlü yoğurtları tercih ettiğinizden ya da organik yoğurt aldığınızdan emin olun.
Lahana turşusu, probiyotik niteliklerinin yanı sıra lif, C, B ve K vitaminleri açısından da zengindir. Ayrıca sodyum oranı yüksektir ve demir ve manganez içerir. Pastörizasyon canlı ve aktif bakterileri öldürdüğü için pastörize edilmemiş lahana turşusu seçtiğinizden emin olun.
Salatalık turşusu, sindirim sağlığını iyileştirebilecek büyük bir sağlıklı probiyotik bakteri kaynağıdır. Kalorileri düşüktür ve kan pıhtılaşması için gerekli bir besin olan iyi bir K vitamini kaynağıdır.
Sirke ile yapılan turşuların canlı probiyotik içermediğini belirtmekte fayda var.