CANAN KARATAY ‘DAN EZBER BOZAN REÇETE
Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay’ın ‘Bol bol tüketin’ dediği o mucizevi besin soğandır. İçeriğinde bulundurduğu vitamin ve antioksidanlar ile şifa kaynağı olan soğanı mutlaka çiğ çiğ tüketin. Çünkü soğanı kavurduğunuz zaman içeriğindeki vitaminleri öldürmüş oluyorsunuz.
VÜCUDU BAŞTAN AŞAĞI TEMİZLİYOR
Kuru soğanı genelde yemeklerle birlikte tüketiyoruz ancak en sağlıklısı çiğ çiğ tüketmek. Kuru soğanı çiğ çiğ yediğimiz zaman ağzımızdan başlayarak, yemek borusundan sindirim sistemine kadar tüm sistemlerimizde yer alan dost bakteriler çoğalıyor. Hem sindirim sistemine fayda sağlıyor hem de bağırsakları temizliyor.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR
Düşük kaloriye sahip olmasının yanı sıra vitamin, mineral ve lif açısından zengin olan soğan, içeriğindeki yüksek C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek mikroplarla savaşır. Aynı zamanda kolejen üretimine, hücrelerin yenilenmesine ve demir emilimine yardımcı olur. Özellikle yaz aylarında domates, salatalık, biber, maydanoz, nane ve soğanla birlikte yapılan salatalar ile bağışıklık sistemi güçlenir ve kilo kontrolü sağlanabilir.