KURU SOĞANIN İÇİNDE VİTAMİN VE MİNERAL ANLAMINDA YOK YOK!
Soğan, frenk soğanı, sarımsak ve pırasa da içeren Allium bitki ailesine ait bir kök sebze. Bu sebzelerin en karakteristik özellikleri keskin aromaları, ancak toprakta yetiştikleri için tıbbi olarak da pek çok faydaları bulunuyor. Doğradığımızda gözlerin sulanmasına yol açan kuru soğan, çeşitli kanser türlerinin riskini azaltma, ruh halini iyileştirme, cilt ve saç sağlığını koruma gibi pek çok faydaya sahip.
Sağlığa dost bir sebze olan soğan, yemeklerin vazgeçilmezi. Hem çiğ olarak hem de pişirilerek kullanılan soğanın birçok çeşidi bulunuyor. Doğal antibiyotik görevi gören soğan, özellikle kış mevsiminde bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde büyük rol oynuyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı. Berna Ertuğ da soğanın özellikle A, C ve B vitaminleri açısından önemli bir kaynak olduğunu belirtiyor. Ayrıca kükürt, iyot, kalsiyum, demir, folat, magnezyum, fosfor, potasyum ve antioksidanlar açısından da zengin olan kuru soğandaki A vitamini hem enfeksiyonlara karşı bağışıklığı koruyor hem de göz sağlığını destekliyor.
İçeriğindeki B vitaminleri ise suda eriyen vitaminler. B vitamini bağışıklık ve sinir sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı oluyor.
Soğan aynı zamanda bir C vitamini kaynağı. C vitamini ise özellikle kış mevsiminde hastalıklardan korunmaya destek oluyor.