Unutkanlık maalesef çağımızın hastalığı. Böğürtlen ise hem lezzetli hem de oldukça şifalı. İşte detaylar...PROF. DR. ERKAN TOPUZ ÖNERİYORDiyabet ve böbrek taşlarına faydalı olan böğürtlenin sıkılarak elde edilen suyunun İshal rahatsızlığına, taze yada kurutulmuş yaprakların(20 gr) dan yapılan çayın ise ağız yaralarına iyi geldiğini belirtmekdedir.Antioksidanlar bakımından zengin olan ,böğürtlen meyvesinin yaşlılıkdan kaynaklanan hafıza kaybına karşı kullanıldığını belirtti. İdrar sökdürürYüksek tansiyona iyi gelirGöz zafiyetini giderirMesane taşlarının düşmesineAğız,dil,diş eti rahatsızlıklarınaKadınlarda olan beyaz akıntıyaKökü kaynatılıp içilirse kandaki şeker mikdarını düşürür.