Prof. Dr. Osman Müftüoğlu önerisi: Kan şekerini düşürüyor, bağışıklığı çeilik gibi sağlamlaştırıyor

Günümüzde sağlıklı beslenme bilincinin artmasıyla birlikte, yulafın popülerliği hızla yükseliyor. Osman Müftüoğlu, yulafın sağlıklı bir diyetin önemli bir parçası olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguluyor ve faydalarını tek tek sıralıyor:

Yulaf, yüksek lif içeriği ile sindirim sistemini desteklerken, tokluk hissini artırarak kilo kontrolüne yardımcı oluyor. Ayrıca, içerdiği beta-glukan adlı çözünür lifler, kan şekerinin düzenlenmesine katkı sağlıyor ve kalp sağlığını olumlu yönde etkiliyor. Düşük glisemik indeksi sayesinde, kan şekerinin hızlı yükselmesini engelliyor ve diyabet riskini azaltmaya yardımcı oluyor.

Yulaf, içeriğindeki antioksidanlar sayesinde de bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve vücudu serbest radikallere karşı koruyarak hastalıklara karşı direnci artırıyor. Ayrıca, içeriğindeki mineraller ve vitaminler ile kemik sağlığını destekliyor ve enerji seviyelerini yükseltiyor.

Çeşitli şekillerde tüketilebilen yulaf, kahvaltılık gevreklerden, sıcak yulaf ezmesine kadar geniş bir yelpazede kullanılıyor. Uzmanlar, yulafın doğal haliyle, eklenmiş şeker ve katkı maddeleri içermeyen ürünlerinin tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yulafın faydalarını tek tek anlattı. İşte yulafın 5 faydası...

BİR: Çünkü yulaf düşük kalorilidir. Yarım su bardağı yulaf sadece 100-150 kalori içerir.

İKİ: Çünkü yulaf posa zenginidir. Yüksek miktarda çözünebilen lif içeriğine sahiptir. Bağırsak biyolojik sistemini düzenler.

ÜÇ: Çünkü yulaf kilo dengeleyicisidir. Tok tutucu ve bağırsak dostu özelliği ile kilo kontrolüne yardımcı olur.

DÖRT: Çünkü yulaf bağışıklığınızı destekler. İçerisindeki "beta glukan" sayesinde bakterilere karşı vücudu koruyan beyaz kan hücrelerini aktif hale getirerek bağışıklık sistemini destekler.

BEŞ: Çünkü yulaf şekeri dengeler. Glisemik indeksi düşük bir besin olduğundan kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olur.