Bağışıklığı destekleyerek, kanser riskini azaltan ve yaraların iyileşmesinde etkili olan havucun içinde, beta karoten, lif, K1 vitamini, antioksidan ve potasyum bulunur. Bu da bağışıklığı kuvvetlendirmek için her gün alınması gereken mineralleri tek gıda da alabilmek anlamına gelir. Havucun içerisindeki maddeler, vücudun antioksidan kapasitesini güçlendirir. Havuç; başta kalın bağırsak, prostat, meme, yemek borusu kanseri olmak üzere birçok kanser türüne karşı koruma sağlar. Havucun sindirim sistemine de olumlu etkileri vardır. Her şeyde olduğu gibi havuçta da dengeli tüketim sağlanmalıdır. Fazla A vitamininin vücutta birikmemesi ve faydayı ararken zararı bulmamak için, günlük 1 ya da 2 tane orta boy havucun tüketilmesi yeterlidir. Havuç çorbası yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler; 2 küçük soğan, 4 orta boy havuç, 1 yemek kaşığı tereyağı, 3 yemek kaşığı un, 5 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve oda sıcaklığında 1 çay bardağı süt. Küp küp doğranmış soğan ve rendelenmiş havucu kavurduktan sonra, tereyağı ve unu ekleyin. Suyu ekleyip pişmeye bırakın. 30 dakika kadar sonra blenderden geçirin ve tuz, karabiber, sütü ilave edin. 10 dakika daha ocakta durduktan sonra afiyet olsun. Bazı çalışmalar, havuçların küçük çocuklar için güvenli olmadığını kanıtlamaktadır. Bu nedenle bebeklere ufak havuç dilimleri verilmesi önemlidir. Havuç bazı kişilere gereğinden fazla yan etki yaratabilir. Bu yan etkilerden bazıları; cilt döküntüleri, ishal, anafilaktik reaksiyonlar, kurdeşen ve şişlik olarak sıralanabilir. Havuçta bulunan alerjenler, çilek, patates, fındık ve hardalda bulunanlara benzer. Eğer bunlardan birine alerjiniz varsa, havuç tüketirken de dikkatli olmanız gerekir. Ciddi miktarda havuç alındığında ciltte anormal bir sarı-turuncu renk görülebilir. Bu duruma havuçta bulunan beta karoten neden olur. Renk değişikliği avuç içi, el, yüz ve ayak tabanlarında görülebilir Araştırmalar havuçların 26 tane böcek ilacı içerdiğini ortaya koymuştur. 26 pestisitten 8 tanesi potansiyel olarak kansere neden olabilecek niteliktedir. Böcek ilaçlarını vücudunuzdan uzak tutmak istiyorsanız, havuç alımınızı sınırlamanız gerekir. Havuç, vücut için çok önemli olan vitamin ve mineraller bakımından zengindir. Ancak yapılan araştırmalar, havucun anne sütünün lezzetini değiştirdiğini kanıtlamıştır. Bu nedenle emziren kadınlar havuç tüketimini veya havuç suyu tüketimini fazla yapmaktan kaçınmalıdır.