İFTARDA YEME SIRASI NASIL OLMALI?
İftarda ise su ve çorbayı mutlaka tüketmek gerektiğini aktaran Diyetisyen Şükriye Eral, “İlk dikkat etmemiz gereken gün içinde alamadığımız kaybettiğimiz suyu yerine koyabilmek bu yüzden yudum yudum en az 3-4 bardak su içiniz. Gün boyu boş ve hareketsiz kalan bağırsaklara doğrudan katı besinler yollamak çok doğru bir tercih olmayacaktır. Bu yüzden bu ay boyunca sofranızdan çorbayı eksik etmemeye çalışın. Ağır yemeklerden kaçının. Yemeklerinizi haşlama, fırın, ızgara yöntemleriyle pişirin. Tencere yemeklerinizde yoğun salça, sos, krema kullanmaktan kaçının. Salata, söğüş gibi mevsim meyve ve sebzeleriyle hazırlanmış bol renkli antioksidan açısından zengin salataları sofranızdan eksik etmeyin” ifadelerini kullandı.
Çorbadan sonra salatayla devam ederek daha sonrasında ana yemeğe geçilebileceğini ifade eden Eral, “Eğer menünüzde tatlı varsa tatlınızı iftardan1-1,5 saat sonra çay, kahvenizin yanında ara öğün olarak tüketmeniz daha doğru bir tercih olacaktır” diye konuştu.