RAMAZANDA SAĞLIKLI BESLENMEK İÇİN 7 ÖNERİ
Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin püf noktalarını uzman isim 7 maddede anlattı.
1- Ramazanda öğünlerinizi genel olarak sahur, iftar ve ara öğün şeklinde düzenleyebilirsiniz. Böylece gün içinde almanız gereken besin öğelerini tek bir öğüne yüklememiş olursunuz.
2- Sahurda tercih edeceğiniz en iyi alternatif kahvaltıdır. Besin öğesi çeşitliliğinin tam bir şekilde karşılanacağı kahvaltı sofraları sizi gün boyu zinde tutar ve kan şekerinizin düşmesini önler.
3- Gün içerisinde susamamak için sahurda çok tuzlu ve baharatlı yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Oruç tutan kişiler, mutlaka iftarla sahur arasında ortalama 8-10 bardak su tüketmeliler. Gün içerisinde oluşan mineral ve elektrolit kayıplarını karşılamak için de iftardan sonra 1 şişe sade maden suyu tüketilebilir.
4-İftar öğünü de en az sahur kadar önemli, orucu bir kepçe çorba ile açmak ve bir süre ara verdikten sonra ana yemeğe geçmek doğru tercihtir. Ana yemeğimizin yanında mutlaka bir salata ve yoğurdun eşlik etmesi hem sindirim hem de besin çeşitliliği açısından çok önemli. İftarda boş mideyi birden doldurmak tansiyon ve şeker yükselmelerine, mide barsak rahatsızlıklarına sebep olduğu için iftarla sahur arasına bir ara öğün eklemeyi alışkanlık haline getirelim.