BAYRAM ZİYARETLERİNDE PORSİYON KONTROLLERİNE DİKKAT EDİN
Diyetisyen Besler, bayram ziyaretlerinde porsiyon kontrollerine dikkat edilmesi gerektiğini kaydederek, şunları söyledi:
“Bayram nedeniyle baklava ve diğer hamur tatlıları, geleneksel tatlılar hazırlandı, şeker ve çikolatalar kâselerde yerini aldı. Ancak bu ikramları ne kadar tüketmeniz gerektiğini yapacağınız diğer ziyaretleri düşünerek kontrol etmelisiniz. Mümkünse hiç tüketmeyin veya en aza indirin. Siz de misafirlerinize şeker yerine kuruyemiş ve kuru meyveler ikram edin. Porsiyonları küçültülmüş adeta bir küçük çay bardağı ölçeğinde şekersiz veya çok az şeker eklenmiş sütlü tatlılar tüketilebilir. Portakal, nar, havuç en çok tercih edilebilecek, ekonomik ve mevsim açısından uygun sağlıklı seçimler olacaktır. Hafif tempolu yürüyüşler ile metabolizma hızınızı artırabilirsiniz. Bayram ziyaretlerini gerçekleştirirken araç kullanmak yerine mümkün olduğunca yürümek ve asansör yerine merdiven kullanmak aktivitenizi ve enerji harcamanızı arttırabilir, ziyaretler sırasında tükettiğiniz ikramlardan aldığınız enerjiyi harcamanıza da yardımcı olabilir.”