Ramazan pidesi nasıl yapılır? En lezzetli Ramazan pidesi tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Ramazan ayına sayılı günler kala evde kendi Ramazan pidenizi kendiniz hazırlamanız için şahane bir Ramazan pidesi tarifi hazırladık. Kokusu bütün evi saracak ve lezzetiyle hafızalara kazınacak Ramazan pidesi tarifi, tahmin edilenden çok daha kolay. Peki, Ramazan pidesi nasıl yapılır? Yedikçe yedirten ve tadına doyum olmayan Ramazan pidesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Sıcacık Ramazan pidesinin arasına tereyağı koyup lezzetle yemeği özleyenler için enfes Ramazan pidesi tarifi çok iyi bir alternatif olacak. Peki, Ramazan pidesi nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız Ramazan pidesi tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

RAMAZAN PİDESİ TARİFİ
Ramazan pidesi malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- Yarım paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3-4 su bardağı un
Hamurun üzeri için:
- 1 yemek kaşığı un
- 2-3 yemek kaşığı su
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Susam ve çörek otu

EV YAPIMI RAMAZAN PİDESİ YAPILIŞI
Derin bir karıştırma kabına ılık süt ve suyu alın.
Yaş mayayı ufalayarak ilave edin.
Tuz, toz şeker ve zeytinyağını ekleyip maya ve toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
Elenmiş unu yavaş yavaş ekleyerek, ele çok yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Üzerini örtüp ılık ortamda 30 dakika mayalanması için bekletin.
Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve üzerine un serpiştirip hazırlayın.
Kabaran pide hamurunu alıp tepsinin tam ortasına yerleştirin.
Elinizle bastırarak yuvarlak olacak şekilde açarak büyütün.
Bir kasede un ve suyu çırpın.
Parmak uçlarınızı bu suya batırın ve sonra hamura bastırarak kenar ve üst çizgilerini oluşturun.
Üzerini temiz bir mutfak havlusuyla örtün ve tekrar mayalanması için 30 dakika bekletin.
Hamur kabarıp şeklini kaybedebileceği için çizgilerin üzerinden tekrar bir çatal yardımıyla geçerek sabitleyin.
Üzeri için yumurta sarısı, yoğurt ve zeytinyağını bir kasede çırpın.
Fırça yardımıyla hamurun tamamına sürün ve susam ile çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika kızarıncaya kadar pişirin.

RAMAZAN PİDESİ YAPMANIN PÜF NOKTASI
- Maya erimeye başladığında karışımı 10 dakika dinlendirin.
- Ramazan pidesinin en önemli püf noktası, hamurun kıvamını tutturmaktır.
- Yoğurma işlemini en az 10 dakika boyunca sürdürün.
- Hazırladığınız hamuru streç film veya nemli bir bez ile örtün.
- Odanın sıcaklığı yüksek olursa, maya daha çabuk çözünmeye başlar.
- Hamur iki katına geldiğinde mayalama işlemi son bulur.
1 ADET RAMAZAN PİDESİ KAÇ KALORİ?
Ramazan pidesinin bütün hali, 15-20 dilime eş değerdir. Bir dilim ramazan pidesi, yaklaşık 65 kaloridir. 100 gramlık pide ise, ortalama 225 kalori içerir.