ORMAN KEBABI
Malzemeler:
● 1 kilo kuzu kuşbaşı
● 1 kuru soğan
● 1 patates
● 2 havuç
● 3 sivribiber
● 3 domates
● 1 yemek kaşığı tereyağı
● Yarım çay bardağı sıvıyağ
● 1 yemek kaşığı domates salçası
● 1 yemek kaşığı biber salçası
● 1 çay kaşığı tuz
● 1 çay kaşığı pul biber
● 1 tatlı kaşığı karabiber
● 1 tatlı kaşığı kekik
● 2 bardak su
Hazırlanışı: Kuşbaşı etleri tencerede suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirin. Yağları ve iri doğranmış soğanları ekleyin. Soğanların rengi dönmeye başlayınca domatesleri ilave edin. Domatesler suyunu bırakınca salçaları ekleyin ve kavurun. Sivri biberleri, patatesleri, havuçları ve baharatları katıp 2 bardak su ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin. Sebzeler ve etler pişince ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.