“SAHURA KALKMAK ÖNEMLİ”
Ramazan ayında sağlıklı oruç tutmak için sahura kalkmanın büyük önem taşıdığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Ünal’ sözlerine şöyle devam etti:
“Sahurda protein, sebze ve posa ağırlıklı beslenmeniz kan şekeri dengesine, sağlıklı sindirime, daha enerjik ve tok olmanıza yol açar. Sahurda bol şekerli yağlı sindirimi zor besinleri tüketmek hem uyku kalitenizi etkiler hem de oruç tutarken midenizi rahatsız eder ve sizi zorlar. Sahurda gün boyu enerjik ve tok tutacak besinleri tercih etmeliyiz. Bunlar peynir, yumurta, zeytin, meyve, domates, salatalık yanında 2 dilim esmer ve tahıllı ekmek, ceviz, badem, yulaf ezmesi olabilir. Çorba veya sebze yemekleri çabuk sindirildiğinden sahurda tercih edilecekse yanında mutlaka et tavuk balık veya peynir veya yoğurt gibi protein içeren besinlere yer verilmelidir, böylelikle sindirim uzar ve daha uzun süre tok kalmış oluruz.”