HAŞHAŞLI REVANİ TARİFİ
Haşhaşlı revani malzemeler
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kahve fincanı haşhaş
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı limon kabuğunun rendesi
Şerbeti için:
- 3,5 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 3-4 damla limon suyu
HAŞHAŞLI REVANİ YAPILIŞI
- Önce şerbeti hazırlayın, bir tencereye şekeri ve suyu koyun.
- Ocağın üstüne aldığımız tencere önce orta derecede, kaynadıktan sonra kısık ateşte olmalıdır.
- 2-3 dakika sonra altını kaptın.
- İndirmeye yakın limon suyunu ekleyin.
- Kek malzemelerini, kek yaparken kullandığınız sıralama ile yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın.
- Yoğurt ve yağ ekledikten sonra çırpın, limon kabuğunu, diğer malzemeleri eleyip ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı, yağladığınız cam tepsiye dökün.
- 175 derecede ısınmış fırında, üstü kızarıp, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
- Fırından aldıktan sonra, 4-5 dakika ılınması için bekleyin, keki de tepside dilimleyerek, üzerine soğumuş olan şerbeti kepçeyle azar azar yedirin.
- Tatlı soğuyunca buzdolabına kaldırın.
- En 4-5 saat buzdolabında dinlendirin, arzu ettiğiniz şekilde üzerini süsleyip servis edin.