MISIR UNLU CENNET ÇORBASI TARİFİ
Mısır unlu cennet çorbası malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı dolu mısır unu
- 1 orta boy patates
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 5 su bardağı tavuk suyu bardak ölçüsü)
- Tuz
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
MISIR UNLU CENNET ÇORBASI YAPILIŞI
- Uygun bir tenceremizi ocağa alalım tereyağı ekleyip, kavurmaya başlayın.
Mısır ununu ekleyip, unun kokusu çıkana kadar kavurun dikkat edin yanmasın. - Ardından yemeklik doğranmış soğan, sarımsak ve patatesleri ilave edip iki üç dakika kadar kavurduktan sonra tavuk suyunu yada tavuk bulyonlu beş bardak suyu ekleyin bulyon kullanacaksanız tuz atmanıza gerek yok çok tuzlu olabilir.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin ardından blenderden geçirip pürüzsüz hale getirin.
- Kaynamaya devam eden çorbanızın üzerine bir sos tavasının içerisinde iki yemek kaşığı tereyağı kızdırıp, toz biber ekleyip, çorbanın üzerine gezdirin kısık ateşte bir iki dakika daha kaynadıktan sonra istediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
- Çorbanızın kıvamı koyu olursa biraz daha sıcak su ilave edebilirsiniz.