ŞEHRİYELİ YOĞURT ÇORBASI TARİFİ
Şehriyeli yoğurt çorbası malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 çorba kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 litre su
- 1 çay bardağı arpa ya da tel şehriye
- İsteğe bağlı olarak sarımsak
- Nane
- Tereyağı
ŞEHRİYELİ YOĞURT ÇORBASI YAPILIŞI
- Şehriyeli yoğur çorbasının yapımında ilk olarak 1 yumurta çırpılır.
- Sonrasında bu yumurta 1 su bardağı yoğurt ile karıştırılır.
- Bu aşamada 2 çorba kaşığı un da eklenerek güzelce çırpılır.
- Bu süreçte çırpma teli veya mikser kullanılır.
- Pişirme tenceresine 1 litre kadar su alınır. Suyun içine çırpılmış ve hazırlanmış yukarıdaki karışım eklenir.
- Kısık ateşte su ve karışım iyice özleşene kadar karıştırılarak pişirilir.
- Bu aşamada su kaynadıktan sonra içine 1 çay bardağı arpa veya tel şehriyeyi de ekleyin.
- Şehriyeler pişene kadar çorbayı iyice kaynatmaya devam edin.
- Çorbayı bu şekilde piştikten sonra servis için kaseye alın.
- Üzerine tereyağı ve naneyi ocakta pişirerek ekleyin.
- Bu aşamada nane ve tereyağı çorba sosunun içine biraz lezzet vermek için dövülmüş sarımsak da ekleyebilirsiniz.
- Hazırlanmış nane sosu çorbanın üzerine dökülerek gezdirilir.
- Şehriyeli yoğurt çorbası bu şekilde hazırlanır ve servis edilir.
TOPALAK TARİFİ