"İftara ne yapsam" ve "sahurda ne yesek" diyenler için ramazanın yirmi ikinci günü için iftar menüsü ile karşınızdayız. Bugün ramazan için hazırladığımız iftar menüsünde şehriyeli tavuk çorbası tarifi, mantar sote tarifi, salçalı bulgur pilavı tarifi ve sütlaç tarifi var. İşte ramazanın 13. günü için Posta.com.tr'den iftar menüsü...
Pilav tenceresine yağı alın ve eritin. Eriyen yağın içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.
Soğanların üzerine küp küp doğranan biberleri ve kapya biberi ekliyoruz.
Kavurmaya devam ediyoruz. Kavrulunca üzerine salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar yine kavuruyoruz.
Üzerine bulgurları ekleyip iyice karıştırıyoruz. Üzerine kaynar suyu ekleyip tuzu ilave edip kapağını kapatıyoruz.
Bulgurlar şişip suyu çekince altını kapatıyoruz.
6
SÜTLAÇ TARİFİ
Sütlaç malzemeler
1 litre süt
2 çay bardağı pirinç
1 litre su
3 yemek kaşığı pirinç unu
1,5 -2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Tarçın
SÜTLAÇ YAPILIŞI
Pirinçleri yıkayıp tencereye koyun ve üzerine su ekleyerek haşlayın.
Pirinçler şişip pişince üzerine sütü ekleyin.
Birkaç kere karıştırıp kaynamasını bekleyin. Bir kasede pirinç ununu 1 su bardağı sütle eritin.
Tencerede kaynayan sütten 1 - 2 kepçe alıp kasenin içerisine ekleyin. Kasedeki karışımı kaynayan tencerenin içerisine ekleyin. Ara sıra karıştırarak 10 dakika daha pişirin.
Daha sonra toz şekeri ilave edin karıştırın ve 1 - 2 taşım kaynatın. Pişen sütlaçları kaselere dağıtın. Sütlaçlar soğuduğunda üzerine tarçın serperek servis edin.