İZMİR KÖFTE TARİFİ
İzmir köfte tarifi malzemeler
- 4 adet patates
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet domates
İzmir köfte kızartmak için:
- 1,5 su bardağı ayçiçek yağı
İzmir köftesi için:
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
İzmir köfte sosu için:
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 adet rendelenmiş domates
- 2 su bardağı sıcak su
- 1/2 çay kaşığı tuz
İZMİR KÖFTE YAPILIŞI
- Köfte harcı için gerekli bütün malzemeleri bir kapta birleştirin ve iyice yoğurmaya başlayın.
- Hazırladığınız harçtan köfteleri yapmak için parçalar alın ve parmak şeklinde yuvarlayın.
- Patatesleri kabuklarını soyup yıkayın ve elma dilimi olarak doğrayın.
- Domatesleri halka halka doğrayın ve biberleri ortadan ikiye bölün.
- Derin bir tavada ayçiçek yağını kızdırın.
- Daha sonra ilk patatesleri ve sonra köfteleri kızartın.
- Bu arada sosunu hazırlayın.
- Domates salçasını ayçiçek yağında 2 - 3 dakika kavurun.
- Rendelenmiş domatesleri ekleyip karıştırın.
- Üzerine sıcak su ve tuzu ekleyip kaynayana kadar pişirin.
- Kaynayınca ocağın altını kapatın.
- Köfteleri ve patates dilimlerini tepsiye dizin.
- Aralarına domatesleri ve biberleri ekleyin.
- Hazırlanan sosu üzerinde gezdirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
CANTIK TARİFİ İÇİN TIKLAYIN.