DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ TARİFİ
Damla sakızlı muhallebi malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 küçük parça damla sakızı
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 2 çorba kaşığı un
- 2 yumurtanın sarısı
DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ YAPILIŞI
- Yumurtaları çırpıp bir tencereye koyduğunuz süt ile karıştırın.
- Hafif ısınmaya başladığında şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin.
- Ayrı bir yerde kuru malzemeleri karıştırın.
- Damla sakızını da un haline getirerek kuru karışıma ekleyin.
- Kuru karışımı ağır ağır sütlü karışıma yedirirken sürekli çırpın.
- Kıvamı pürüzsüz olmazsa blender'dan geçirebilirsiniz.
- Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra tatlınız servise hazır olacaktır.