FIRINDA DANA BİFTEK TARİFİ
MALZEMELER
4 büyük parça biftek
1 tane soğan
2 tane patates
Sos için:
Yarım limon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 Türk kahvesi fincanı su
1 çay kaşığı tuz
Et terbiyesi için;
1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
NASIL YAPILIR?
Öncelikle sabah hemen etimize sos hazırladım. Zeytinyağı, tuz, kekik, karabiberi karıştırıp bifteklerimizin her yanını güzelce sürdüm. Üzerini streç ile kapatıp akşama kadar dinlendirdim.
Akşam yemeği için fırında bifteğimizi hazırlamaya başladığımda önce sos hazırladım. Zeytinyağının içine, yarım limon suyu, tuzunu, 1 yemek kaşığı salçayı, pul biberi, karabiberi, karıştırdım. 1 Türk kahvesi fincanı suyu ilave edip tekrar karıştırdım. Bu sostan bifteklerin her yanına sürdüm. Sosun yarısından az kısmını patateslerin üzerine sürmek için ayırdım.
Borcamı yağladım.
1 büyük soğanı ince ince söğüş şeklinde doğradım.
Borcamın alt sırasına yaydım.
Üzerine biftekleri yaydım.
Patatesleri yarım ay şeklinde doğrayıp sos ile karıştırdım.
Etlerin üzerine patates dilimlerini dizdim.
200 derece fırında 45 dakika pişirdim. Tam kıvamındaydı. Etimizin güzel olması burada çok önemli. Emeklerimizin boşa gitmemesi için. Fırında kontrollü pişirmekte fayda var. Her fırının derece ve süre olarak ayarı değişebilir. Afiyet olsun.