EKŞİLİ KÖFTE ÇORBASI TARİFİ
Ekşili köfte çorbası malzemeler
- 250 gram kıyma
- Yarım çay bardağından bir parmak fazla ince bulgur veya pirinç
- Karabiber, kimyon, yenibahar, kekik, nane, tuz
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 tepeleme çorba kaşığı un
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 limonun suyu
- 1/2 litre su
- 1 adet et bulyon
EKŞİLİ KÖFTE ÇORBASI YAPILIŞI
- Köfteleri hazırlamak için kıyma, bulgur ve baharatları bir kaba alın ve iyice özleşinceye kadar 5-8 dakika yoğurun.
- Bir tepsinin tabanını un ile kaplayın.
- Hazırladığınız harçtan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuz ortasıyla yuvarlayın, ihtiyaç duyarsanız parmağınızla avucunuza biraz su sürebilirsiniz.
- Yuvarlanmış köfteleri un kaplı tepsiye koyun. Köfteler tamamlanınca büyükçe bir tencereye 1 buçuk litre su koyup kaynatın ve et bulyonu ekleyin.
- Bu sırada terbiyeyi hazırlamak için geniş bir kaba yoğurdu alın, üzerine unu eleyin, bir yumurta sarısını ve limonu ekleyin.
- İyice karıştırın ve köftelerin kaynadığı sudan iki kepçe sıcak suyu yavaşça ve sürekli karıştırarak terbiyenin olduğu karışıma ekleyin.
- Hazırlanan terbiyeyi yavaşça ve yine karıştırarak köftelerin üzerine ekleyin.
- Ara sıra karıştırarak 20-25 dakika pişirin.
- Pişen çorbanın üzerine istediğiniz miktarda yağın içinde hazırlayacağınız nane ve kırmızı biberli sostan dökün, tuzunu da bu aşamada ekleyebilirsiniz.
İFTAR İÇİN ÇORBA ALTERNATİFLERİ VE TARİFLERİ