Ramazan'ın 18. günü için iftar menüsü (18 Mart 2025)
"İftara ne yapsam" ve "sahurda ne yesek" diyenler için ramazanın yirmi dokuzuncu günü için iftar menüsü ile karşınızdayız. Bugün ramazan için hazırladığımız iftar menüsünde sebze çorbası tarifi, enginar yemeği tarifi, tavuklu körili pilav tarifi ve haşhaşlı kek tarifi var. İşte ramazanın 18. günü için Posta.com.tr'den iftar menüsü...

KÖRİLİ TAVUKLU PİLAV TARİFİ
Körili tavuklu pilav malzemeler:
- 2 küp tavuk suyu bulyon
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 200 gram tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 2 adet havuç
KÖRİLİ TAVUKLU PİLAV YAPILIŞI:
- Geniş tabanlı bir pilav tenceresine ayçiçek yağını ekleyin.
- Soğuk suyla nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinçleri tencereye alın. Şeritler halinde doğranmış tavuğu ekleyin.
- 1-2 dakika orta ateşte kavurun. Kabukları soyulmuş ufak ufak doğranmış havuçları da ekleyip 2 dakika kadar kavurun.
- Köriyi ekleyin. 2 küp tavuk suyu bulyon’u 3 su bardağı sıcak suda eritip zerdeçalla beraber tencereye ilave edin.
- Kısık ateşte 20 dakika pişirin ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.

HAŞHAŞLI KEK TARİFİ
Haşhaşlı kek malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 su bardağı haşhaş
- 1 su bardağı irmik
- 2 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- Şerbet için:
- 2 su bardağı su
- 1.5 toz şeker
- Birkaç damla limon suyu
Üzeri için:
- 1 paket krem şanti
- Kivi - portakal
HAŞHAŞLI KEK YAPILIŞI:
- Öncelikle şerbetimizi yapıyoruz. Ocağın altını açın ve şekerler eriyene kadar şeker ve suyu karıştırın.
- Daha sonra kaynamasını bekleyin, kaynadıktan sonra beş dakika daha kısık ateşte bırakın ve limon suyu sıkarak ocaktan alın soğumaya bırakın.
- Kek için yumurtalarla şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın, ardından sıvı yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edin.
- İrmik ve haşhaşı ekleyin, daha sonra kuru malzemeleri eleyerek ekleyin ve kek karışımınızı yağlanmış bir kalıba dökün.
- Önceden ısıtılmış 150 derece fırında pişirin. Yaklaşık 30 dakika sürüyor ancak fırınınıza göre değişebilir. Kürdan testi yaparak fırından çıkarıp ılımasını bekleyin.
- Ilıyan keke soğuyan şerbeti dökün ve çekmesini bekleyin. Bu sırada krem şantinizi hazırlayın ve soğutmuş olun.
- Kekin üzerine krem şantiyi istediğiniz gibi sürün, kivilerle süsleyin. (Kivi yerine başka bir meyve de tercih edebilirsiniz.)