HANIMAĞA ÇORBASI TARİFİ
Hanımağa çorbası malzemeler
- 1 çay bardağı erişte
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı haşlanmış yeşil mercimek
- 4 su bardağı et suyu
- 20 gr tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Kırmızı pul biber
- Nane
- Tuz
HANIMAĞA ÇORBASI YAPILIŞI
- Et suyunu tencereye alıp kaynatın.
- Kaynayınca erişte, tuz, şehriye, haşlanmış nohut ve haşlanmış mercimeği ilave edip kısık ateşte 15 dakika pişirin.
- Tereyağını eritin.
- Salçayı ekleyip kavurun.
- Nane ve pul biberi ilave edin.
- Karışımı çorbaya ekleyip karıştırın ve bir taşım kaynatın.
- Sıcak servis yapın.
YALANCI KELLE PAÇA TARİFİ
RAMAZAN İMSAKİYESİ 2022