Ramazan'ın 2. günü için iftar menüsü (02 Mart 2025)
"İftara ne yapsam" ve "sahurda ne yesek" diyenler için ramazanın son günü için iftar menüsü ile karşınızdayız. Ramazanın son günü için iftar menüsünde mercimek çorbası tarifi, fırında biber dolması tarifi, yoğurtlu mor lahana salatası tarifi ve güllaç tarifleri var. İşte ramazanın 1. günü için Posta.com.tr'den iftar menüsü...

YOĞURTLU MOR LAHANA SALATASI TARİFİ
Yoğurtlu mor lahana salatası malzemeler
- Orta boy mor lahana
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 yemek kaşığı hardal
- Tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
YOĞURTLU MOR LAHANA SALATASI YAPILIŞI
- 3 yemek kaşığı sıvı yağı bir tencereye alın ve üzerine ince kıyılmış mor lahanayı üzerine ekleyin.
- Rengi dönene kadar ve iyice yumuşayana kadar kavurun.
- Bir kapta yoğurt, mayonez, hardal ve tuzu alıp çırpın.
- Üzerine kavrulmuş mor lahanaları ekleyip iyice karıştırın.
- Üzerine yağda kırmızı pul biberi kızdırıp dökün.
- Servise hazır. Afiyet olsun!

GÜLLAÇ TARİFİ
Güllaç tatlısı için malzemeler
- 12 adet güllaç yaprağı
- 6 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı gül suyu
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Üzeri için
- 2 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
GÜLLAÇ YAPILIŞI
- Sütü derin bir tencereye aktarın ve kaynatın. Kaynamakta olan süte toz şekeri ekleyin. Ocaktan alın ve karıştırarak toz şekerin erimesini sağlayın. Son olarak; gül suyunu ilave edin. Ilınması için 2- 3 dakika kadar bekletin.
- Güllaç yapraklarını tepsinizin ölçüsüne göre büyük parçalar halinde kırın. Tepsinin tabanını bir kat güllaç yaprağı ile kaplayın.
- Hazırladığınız sütlü karışımdan azar azar ekleyerek, yaprakları ıslatın.
İnce çekilmiş ceviz içi serpiştirin. Aynı işlemi güllaç yaprakları bitene kadar tek tek tekrarlayın. Kalan sütü; en üstte kalan güllaç yapraklarının üzerine gelecek şekilde ekleyin. - Tatlıyı, sütlü şerbetini çekmesi için 10 dakika kadar oda ısısında bekletin. Şerbetini çeken tatlıyı kare halinde dilimleyin.